Sosiale medier:

Nadia kuttet ut Facebook, Messenger, Instagram og Snapchat i seks uker

Det å slette Facebook-kontoen din faktisk gjøre deg lykkeligere.

SLETTET FACEBOOK: Nadia valgte å ta en seks ukers detox fra alle sosiale medier. - Jeg ville se hvordan bruken av disse påvirket psyken og hverdagen min, sier hun. FOTO: Privat
SLETTET FACEBOOK: Nadia valgte å ta en seks ukers detox fra alle sosiale medier. - Jeg ville se hvordan bruken av disse påvirket psyken og hverdagen min, sier hun. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Blir man lykkeligere av å slette Facebook-kontoen sin? Ja, ifølge en amerikansk studie. Forskere ved universitetene i Standford og New York har sett nærmere på hva som skjer når vi velger å logge av sosiale medier.

Ifølge The Guardian rekrutterte forskerne 2844 Facebook-brukere og ba halvparten av dem om å deaktivere kontoen sin i en måned.

Blant brukerne som hadde deaktivert kontoen sin, kunne forskerne se en liten økning i velvære. Deltakerne rapporterte også om at de var mer lykkelige og at de hadde mindre depresjon og angst.

Å kutte ut Facebook førte også til at brukerne følte seg mindre opprørt over politikk og tilbrakte mer tid sammen med venner og familie.

Slettet alle sosiale medier apper

– Jeg føler at det å kutte ut eller i det minste kutte veldig ned på bruken av Facebook frigjør en hel masse tid og oppmerksomhet, noe som er to hovedingredienser i et liv med mer genuin tilstedeværelse. For meg er det lykke, sier Nadia Bouhafs (31).

Hun er ikke i tvil om at hvor mye tid vi bruker på sosiale medier har en innvirkning på hvor lykkelige vi er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.