Sigvart Dagsland:

- Nærmeste jeg har kommet helvete

Snakker ut om dramaet.

SIGVART DAGSLAND: Nå forteller han åpenhjertig om bilulykken i 2018. Her med kona Karoline Krüger. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
SIGVART DAGSLAND: Nå forteller han åpenhjertig om bilulykken i 2018. Her med kona Karoline Krüger. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

I januar 2018 havnet sanger og tekstforfatter Sigvart Dagsland (59) i en alvorlig bilulykke som kunne kostet ham livet.

Sammen med sine gode venner, lydtekniker Helge Leirvik og pianist Torjus Vierli, var de på vei hjem fra en konsert på Rana leir da det plutselig gikk fryktelig galt.

Onsdag gjester Dagsland NRK-podkasten «Drivkraft», og der forteller han åpenhjertig om den skremmende hendelsen.

- Jeg har vært i en alvorlig ulykke

I podkasten forklarer 59-åringen at den aktuelle dagen egentlig var en veldig fin vinterdag, men at vinteren hadde ankommet for fullt og at han - som var sjåfør - tok en bremsetest bare for å være sikker. Bremsene funket helt fint.

- Så hørte jeg plutselig at Helge sa «å nei», og jeg så en bil som rett og slett kom rett mot oss i vår kjørebane - og så ble det svart. Jeg forsvant i kanskje ett sekund, og da jeg våknet til så spurte jeg de andre om de var i live. De sa ja, og så sa jeg «vi skal klare dette, folkens». Jeg husker at jeg sa det.

Deretter kom smertene, og Dagsland beskriver at det var som om de flyttet seg rundt i kroppen. Sangeren har tidligere fortalt at han ble sittende fastklemt i bilen i 45 minutter før han ble skåret løs.

FAMILIE: Sigvart og Karoline med døtrene Sophie (t.v.) og Emma. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
FAMILIE: Sigvart og Karoline med døtrene Sophie (t.v.) og Emma. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Jeg husker at jeg ble tatt med inn i ambulansen og at jeg fikk ringt til Karoline, noe jeg tenkte var viktig. «Jeg har vært i en alvorlig ulykke, men jeg lever», sa jeg.

59-åringen er gift med Karoline Krüger (53), som også er artist. De har vært gift i hele 30 år, og har døtrene Sophie (25) og Emma (21) sammen.

- Har jeg drømt?

Dagsland ble fraktet med ambulanse til Ullevål sykehus, hvor han lå på operasjonsbordet i åtte timer. Da han våknet til tok det litt tid før han skjønte hva han hadde vært utsatt for.

- Jeg tenkte sånn: «har jeg vært i en ulykke eller har jeg drømt» - og vanligvis har man jo drømt når man opplever slike ting, men det hadde jeg altså ikke. Det var den kjipeste følelsen jeg har kjent i hele mitt liv. Det er det nærmeste jeg har kommet helvete. Da var det mørkt.

Ifølge artisten fikk han beskjed av legene om at han hadde vært livstruende skadd. Også kompisene som satt i bilen med ham ble hardt skadet.

59-åringen har tidligere fortalt at han hadde en rekke store bruddskader, og en knust ankel. Han ble værende på sykehuset i hele tre måneder, og måtte gjennom en hard opptrening for å i det hele tatt kunne gå igjen. Halvannen måned etter ulykken kunne han fremdeles ikke gå.

Juni samme år, fem måneder etter ulykken, var Dagsland tilbake på scenen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer