Sosial kontroll:

«Nahid» kjøpte seg «jomfruhinne» uker før bryllupet

Da den norsk muslimske 26-åringen giftet seg for fire år siden, var hun jublende glad for blodet hun etterlot seg på lakenet.

FIKK REKONSTRUERT SKJEDEKRANSEN: – Det eneste jeg var redd for på bryllupsnatta, var at jeg ikke skulle blø, men heldigvis gjorde jeg det, sier «Nahid». ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
FIKK REKONSTRUERT SKJEDEKRANSEN: – Det eneste jeg var redd for på bryllupsnatta, var at jeg ikke skulle blø, men heldigvis gjorde jeg det, sier «Nahid». ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg var helt tilfreds og kunne puste lettet ut; jeg hadde til punkt og prikke oppfylt de forventningene som var blitt stilt til meg siden jeg var født!

«Nahid», som velger å være anonym blant annet på grunn av høyt konfliktnivå rundt temaet, gikk inn i et arrangert ekteskap, med et gedigent tradisjonelt bryllup i sine foreldres hjemland et sted i Midt-Østen. Alt gikk som avtalt: To familier var fornøyde, alliansen var sikret. Og alt var, til syvende og sist, avhengig av at «Nahid» var jomfru.

Men alt var likevel et bedrag. Dette skjøre, lille vedhenget ved inngangen til «Nahids» skjede, den såkalte møydommen, var nyinnsatt, «restaurert» av den franske kirurgen Marc Abecassis (58).

I sin karriere har den franske kirurgen restaurert mer enn 1000 skjedekranser, som er den medisinsk korrekte betegnelsen av det som før ble kalt for «jomfruhinnen». Han skulle ønske han hadde sluppet. Skjedekransen er en smal slimhinnefold like innenfor skjedeinngangen, og ikke en hinne som den gamle betegnelser tilsier.

LES OGSÅ: - Det er en grotesk æreskultur som undertrykker kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer