Naja Marie Aidt:

Naja Maries sønn døde i en fallulykke fra femte etasje:- Det var fullstendig ubegripelig. Det var vanvittig

Den danske forfatteren åpner opp om den tunge tiden til KK.

NAJA MARIE AIDT: I 2015 fikk den danske forfatteren Naja Marie Aidt en telefonsamtale som skulle forandre livet hennes. I den andre enden ble det opplyst om at sønnen hennes Carl hadde hoppet eller falt ut av et vindu i femte etasje i leiligheten i København. FOTO: Astrid Waller
NAJA MARIE AIDT: I 2015 fikk den danske forfatteren Naja Marie Aidt en telefonsamtale som skulle forandre livet hennes. I den andre enden ble det opplyst om at sønnen hennes Carl hadde hoppet eller falt ut av et vindu i femte etasje i leiligheten i København. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan spør man en mor om hvordan det var å miste en sønn? Hvordan spør man en mor om hva det er hun husker best fra det øyeblikket hun fikk en telefon om at sønnen hadde hoppet ut av vinduet i femte etasje?

Når vi spør den danske forfatteren Naja Marie Aidt (54), svarer hun kontant:

- Jeg husker alt.

«Vi forstår ingenting. Hva? sier vi, hva? Hva er det? Moren min rekker meg telefonen. Nå er det en mann som snakker. Jeg trodde det var søsteren min. Det er Carl, sier han, Carl er død, sier han, Carl er død, det er Carl. Jeg sier: Hva sier du? Hva er det du sier? Jeg blir rasende. Jeg kjenner ikke igjen stemmen. Jeg sier: Hvem er det som snakker til meg? Han sier: Det er Martin, eksmannen din. Stemmen hans er kald, mekanisk. Den eldste sønnen min begynner å gråte, han reiser seg opp, stolen velter. Jeg skriker HVA ER DET DU SIER? HVA SIER DU? Martin sier: Du må komme til Rigshospitalet nå, vi er på Rigshospitalet, du må ta en taxi nå. Jeg sier: Hvem er på Rigshospitalet, hvorfor er dere der, hvor er Carl, hva er det du sier? Han sier: Du må komme nå. Du må komme til Rigshospitalet med en gang, du må ta en taxi. Hva er det som skjer? roper den eldste sønnen min, hva har skjedd? Jeg gråter, jeg sier: Men hva er det som har skjedd? Martin sier: Det er Carl. han har falt ut av vinduet.» (Utdrag fra romanen Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake (2018), utgitt på Gyldendal Norsk Forlag)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer