Avhengighet:

Når barna var i seng, dro alenemoren Heidi på pub

Heidi husker fortsatt sitt først møte med alkohol og hvordan den varmet nedover halsen.

AVHENGIGHET: - Det er jo ikke bare min sykdom, det er jo hele familien som blir syk, sier Heidi Lien om det å leve som alkoholiker. FOTO: YVONNE WILHELMSEN.
AVHENGIGHET: - Det er jo ikke bare min sykdom, det er jo hele familien som blir syk, sier Heidi Lien om det å leve som alkoholiker. FOTO: YVONNE WILHELMSEN. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Heidi har bakt gulrotkake og tilbyr KKs journalist og fotograf varme strømper. Hun og samboeren Kai har nylig flyttet inn i et lite hus på vestsiden av Randsfjorden.

De søker en roligere hverdag nå. For rolig er ikke det man kan kalle Heidis liv. Hun beskriver det som å ha levd på flukt fra seg selv: Alle de årene hun var i alkoholens makt.

Skolens bråkmaker

Det er som regel i barndommen alt starter, men Heidi kjenner egentlig at hun har vokst opp i et trygt og godt hjem på et lite sted i Gudbrandsdalen. Med en pappa og en mamma og fire eldre søsken hvor favorittbroren, som hun forgudet, pleide å ta henne med å fiske.

- Jeg hadde egentlig alt, jeg var flink på skolen og jeg trivdes på skolen. Selv om jeg var liten, hadde kortklippet hår og kanintenner og ble en del mobbet for det, forteller hun over kaffekoppen.

Første gangen hun smaker alkohol, er hun seks år og finner et glass med likør som står igjen på julematbordet etter noen. Hun husker godt den varmen som drikken ga nedover halsen, men ikke smaken i seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer