Kk Reportasje

Når datteren din er sprøytenarkoman

Det var bare én ting mamma Line Sandøy følte hun kunne gjøre for å hjelpe Mathilde (27).

SPRØYTENARKOMAN: Line Sandøy fikk morskjærligheten satt på prøve da datteren Mathilde  fortalte at hun var sprøytenarkoman. Foto: Charlotte Wiig
SPRØYTENARKOMAN: Line Sandøy fikk morskjærligheten satt på prøve da datteren Mathilde fortalte at hun var sprøytenarkoman. Foto: Charlotte Wiig Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Line Sandøy så traileren dukke opp i enden av det mørke skogholtet. Det var kanskje like greit? Å vrenge bilen de satt i over i venstre fil? 

Det var den kvelden da datteren Mathilde (27) hadde fortalt at hun var sprøytenarkoman.

Hun visste at det ikke burde komme som noe sjokk, men det var nettopp dét det gjorde.

 – Vi var sekunder fra å dø, fastslår Line. Mathilde nikker alvorlig. 

LES OGSÅ: Han døde i arbeidsklærne

Urokkelig morskjærlighet

Den kvelden analyserte Line i flere døgn hva hun kunne gjøre og hva hun ikke kunne gjøre for å hjelpe sin narkomane datter, og satt til slutt igjen med dette ene, plutselig innlysende svaret: Åvære mamma. Å gi henne det en mor kan best: omsorg, mat og kjærlighet. Og samtidig legge den moralske pekefingeren ned.

Det ble med et klart for henne at hun måtte akseptere situasjonen. Hun fikk henne ikke til å stoppe å ta dop, sette skudd eller bremse forbruket, uansett. 

– Man kan være mamma på så mange måter. Jeg forsto at jeg ikke kunne være den som anklager eller kritiserer, men den som kun støtter og bygger opp. Man kan ikke be en narkoman ta seg sammen. Dessuten visste hun utmerket godt selv hva hun måtte gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer