Mobbing

Når det er ditt barn som mobber - hva gjør du?

«Marianne» følte seg maktesløs da datteren ble beskyldt for å mobbe. «Eldbjørg» bestemte seg for ikke å kjefte og smelle.

NÅR DITT BARN ER EN MOBBER: Er det lett å møte mobberens foreldre med fordommer og forakt? Foto: Charlotte Wiig
NÅR DITT BARN ER EN MOBBER: Er det lett å møte mobberens foreldre med fordommer og forakt? Foto: Charlotte Wiig Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan ser du ditt barn? Med et mors blikk, selvsagt. Uansett. «Marianne» (43) så en liten jente som var trygg på seg selv, den fremmelige, som siden barnehagen tok ledelsen. Ikke for å ha makten, men mer for å ta regien, ordne opp. Samle de andre barna på linje, organisere leken – gjemsel, sisten, hauk og due. Men hun så også en jente som tok seg ekstra av gutten som ikke hadde noe ordentlig språk. Som sto opp for de svake. Også på skolen. 

– Hun hadde et stort hjerte for dem som ikke var helt A4, de rufsete guttene, fosterhjemsbarna, dem likte hun å omgås, forteller Marianne. 

Så derfor hadde hun ikke sett for seg dette: At de en dag skulle få sinte foreldre på døra, eller ubehagelig telefoner på sene kvelder. At «Ellen» gjentatte ganger på både barne- og ungdomsskolen skulle pekes ut som kjernen i konflikter, hjernen bak intriger, den som frøs ut den svakeste. 

La oss for ordens skyld påpeke at dette er deres historie. De som følte seg mobbet og utestengt har en helt annen oppfatning av virkeligheten, som er både vond og viktig. Men dette er historien om når barnet ditt utpekes som mobber, om å være moren som ikke blir møtt med støtte og forståelse, men med fordommer og forakt. Det kunne ha vært deg. For de fleste foreldre vil før eller siden oppleve at det er deres barn som plager andre barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer