Grønn Blogger

- Når du kjøper noe gir du en stemme til hvilken verden du vil leve i

Frida Ottesen (21) bloggger om en grønnere hverdag. Men det er den gamle Nokia-mobilen hun bruker, som får mest oppmerksomhet.

GRØNN BLOGGER: Frida Ottesen var med i Aftenposten-serien Sweatshop, og engasjerer seg fortsatt for en grønnere verden. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg
GRØNN BLOGGER: Frida Ottesen var med i Aftenposten-serien Sweatshop, og engasjerer seg fortsatt for en grønnere verden. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De er unge. Og de er lovende. KK.no snakker med kvinner vi har trua på, og hvordan de kom seg dit de er i dag. I dag snakker vi med Frida Ottesen (21), grønn blogger og ildsjel. (PSST! Fikk du med deg dette Emma Clare-intervjuet om Innafor-debatten?) 

– Jeg vet ikke hvilken modell det er, eller hvor bra den egentlig er. Jeg vet bare at den ikke har Snake, ler Frida i det hun fisker fram mobilen for å sjekke klokka.

For i motsetning til de fleste andre, er det ikke en smarttelefon hun drar opp. Det er en Nokia. Med pikselert skjerm, klumpete taster og rosa deksel.

Å ha en Nokia handler om hvilke verdier hun har, forteller Frida.

– Jeg har en leveregel: Hver gang du kjøper noe gir du en stemme til hvilken verden du vil leve i, sier hun.

Frida forklarer at hun for det første ikke vil leve i en verden hvor store firmaer, som for eksempel Apple, har herredømme og materialismen råder. Derfor går hun for gjenbruk heller enn å kjøpe seg nye ting. Dette gjelder alt fra mobiler til klær. Sistnevnte henter hun på loftet når hun er hjemme.

For det andre vil Frida heller ikke leve i en verden hvor alle sitter og ser ned i smarttelefonen når de er på kafé.– Jeg er drittlei av at folk sitter og glaner ned i mobilen. Det har jeg ikke mulighet til å gjøre med denne Nokia-en, den er det begrenset hva jeg får gjort med, sier hun.– Så da snakker jeg faktisk med de jeg er sammen med, og hvis jeg er alene så ser jeg heller på menneskene rundt meg. Det er jo utrolig interessant!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer