Langpannekaker

Når du skal bake til mange

Langpanne­kaker, formkaker og rullekaker er enkelt og praktisk å bake når skal du ha med en kake på jobben, på dugnaden eller på et møte. I denne ukens bilag har vi samlet et knippe av våre aller beste kakeoppskrifter. En deilig kakebit til kaffen hører med og er til glede. Så nyt det gode livet!

Seige mandelruter med hvit sjokolade
(1 kake, ca. 20 biter)

Disse myke mandelrutene er perfekt seige med frisk smak av sitron. Mandelmel finner du i hyllene med bakervarer, eller du kan finmale mandler til mel i en blender.

175 g smør
200 g hvit sjokolade
2 egg
2 dl sukker
½ dl brunt sukker
2 ts vaniljesukker
2 dl hakkede mandler
finrevet skall av 1 sitron
3 dl mandelmel
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 dl ferske bringebær

Pynt:
melis

Sett ovnen på 175°. Smør og strø mel i en firkantet liten langpanne, ca. 20 ganger 20 cm.

Smelt smør og sett det til siden for å avkjøle. Hakk den hvite sjokoladen grovt.

Pisk egg, sukker og brunt sukker lyst og luftig til en eggedosis. Tilsett vaniljesukker, hakkede mandler, sjokolade, sitronskall og mandelmel. Sikt til slutt i hvetemel og bake­pulver og tilsett smøret. Rør deigen glatt.

Fordel røren jevnt ut i formen og strø over bringebær.

Stek kaken på nederste rille i ca. 30–35 minutter.

La kaken avkjøles på rist og skjær den opp i biter. Sikt gjerne over litt melis.


 

image: Når du skal bake til mange

Saftige gulrotruter

(ca. 35 biter)

Festlige for både øye og gane er disse gulrotkakebitene.

250 g smør
3 ½ dl sukker
4 egg
75 g hakkede valnøtter
ca. 350 revne gulrøtter (rå)
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 ½ ts kanel

Glasur:
300 g kremost naturell
ca. 1 dl melis
saft av ½-1 sitron
litt revet sitronskall

Pynt:
100–150 g marsipan
rød og gul husholdningsfarge
litt persille eller mynte

Pisk sammen smør og sukker til det blir kremete. Rør i et egg av gangen. Tilsett nøtter og gulrøtter.

Bland mel, bakepulver, salt og kanel. Rør det i deigen.

Hell røren ut i en bakepapirkledd langpanne, 25 ganger 35 cm.

Stek kaken midt i ovnen ved 180° i ca. 40 minutter. Prøv med en kakenål om kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken på rist.

Bland sammen glasuren og smør den utover den kalde kaken.

Farg marsipanen og form til små gulrøtter. Pynt med noe grønt. 

Skjær kaken i ruter og pynt med en gulrot på hver bit!

image: Når du skal bake til mange

Daimrull med ristede mandler

(16–18 biter)

En drømmekake for deg som liker det søte!

3 egg
1 ½ dl sukker
¾ dl potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver

Fyll:
50 g mandler
200 g mykt smør
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 store eggeplommer
100 g daimkuler

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen potetmel, kakao og bakepulver. Rør dette i eggedosisen og bland godt.

Fordel røren ut i en stor langpanne med bakepapir, 30 ganger 40 cm. 

Stek kaken midt i ovnen ved 250° i ca. 5 minutter.

Hvelv kaken ut på et fuktig håndkle. La kaken avkjøle under langpannen.

Rist mandlene til de blir gylne under omrøring i en tørr varm panne. Hakk dem grovt. Rør smør smidig. Tilsett melis, vaniljesukker og eggeplommer.

Rør dette glatt. Tilsett daim og mandler. Fordel kremen over kaken og rull sammen.

Skjær i biter og server.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: