Når møtte du sist på helt naturlig nakenhet?

KOMMENTAR: En hyllest til den avslappede eldrekroppen.

SOMMERKROPP: Når ble kunsten å holde inn magen selve meningen med livet? Foto: Marit O. Bromark
SOMMERKROPP: Når ble kunsten å holde inn magen selve meningen med livet? Foto: Marit O. Bromark Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En ganske alminnelig og helt perfekt sommerdag i Norge: Sol fra skyfri himmel, fuglekvitter blant trærne, en mild bris rasler lett i gress og løv. Ved fjordens overbefolkede småstrender og svaberg, blant strandmadrasser og svidde grillpølser, sitter solhungrige byfolk tett i tett.

Men i marka er det plass. Her er blåbærlyng på begge sider av stien, blått i blått så langt en kan se, men ingen har ennå kommet for å plukke dem.

Jeg går min vante rute: Inn mellom blokkene, forbi småhusene, over et sommergrønt skistadion og inn i skogen. Stien slynger seg over flere bratte åsrygger, det går oppover og nedover og bare en sjelden gang bortover, jeg blir andpusten og knirkete i knærne. Og varm. Svetten renner, men jeg vet at når de verste motbakkene er unnagjort, er jeg halvveis. Og der ligger et lite vann. Mørkt, rundt og stille, med svaberg og furutrær og en naturlig steinhylle ut i vannet som gjør stedet perfekt for et avkjølende bad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.