Kjøpte kirke:

- Når vi slapper av på sofaen, kommer folk og kikker inn vinduene

Kjæresteparet Ole Martin og André drømte om mer plass. En kirke i Telemark ble løsningen.

KJØPTE KIRKE: Ole Martin Thorshaug og André Martins gikk litt lenger enn mange andre da de ønsket seg hus hus med større plass. I 2021 kjøpte de seg en kirke fra 1920. FOTO: Privat

KJØPTE KIRKE: Ole Martin Thorshaug og André Martins gikk litt lenger enn mange andre da de ønsket seg hus hus med større plass. I 2021 kjøpte de seg en kirke fra 1920. FOTO: Privat

Vis mer
Publisert

1920-tallet var en tøff tid for bygde-Norge. Landet var rammet av en hard inflasjon som følge av første verdenskrig og arbeidsledigheten ble etter hvert høy på bygdene.

Nettopp i slike krisetider har mennesker ofte tydd til troen for å finne lyspunkt i en stri hverdag. Og i den lille bygda Akkerhaugen i Vest-Telemark, ankommer det tømmer, tidligere brukt til et annet type bygg. Dette brukes til å sette opp en liten, hvit kirke med gotiske vinduer.

Ble litt trangt

Man kan tenke seg alt dette lille gudshuset har sett, alle bønnene, latterne og tårene det har rommet opp gjennom 1900-tallet. Kanskje trakk mennesker hit under andre verdenskrig for å finne trøst. Lite visste disse at hundre år etter at den ble satt opp, ville kirken plutselig ligge ute for salg på Finn.no.

– Hele prosjektet ville ikke kommet i stand dersom vi ikke var under «lock down». Det ble plutselig litt trangt i leiligheten, sier Ole Martin Thorshaug (27).

På det tidspunktet var Norge igjen hardt rammet. Denne gangen av pandemi. Og tilfeldighetene ville ha det slik at kjæresteparet André Martins (30) og Ole Martin snublet over den vesle kirka mens de satt i «lock down» sammen i en liten leilighet i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer