Ryggsmerter

Naturen er Tones lykkepille

For Tone Nilsen (65) er turgåing en stor lidenskap, og når det har røynet på i livet har turene vært rene terapien - og medisin for ryggplagene. Hun er blitt turleder for å inspirere andre til å komme seg ut.

EKTE GLEDE: Her er Tone Nilsen på Hardangervidda i sommer. Nå har hun også begynt som turleder, og synes det er svært givende å ha med seg turgrupper og å vise fram nye turområder. Foto: Privat
EKTE GLEDE: Her er Tone Nilsen på Hardangervidda i sommer. Nå har hun også begynt som turleder, og synes det er svært givende å ha med seg turgrupper og å vise fram nye turområder. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En rygg som har vært vond siden ungdomstiden, har ikke hindret Tone Nilsen (65) i å leve et svært så aktivt liv. Gjennom oppturer og nedturer i livet, er det turer i skog og mark som har hjulpet henne til å få perspektiv.

– Det er mye god psykisk helse i det å gå på tur. Derfor sier jeg at naturen er en lykkepille. Jeg er dessuten blitt 65 år og trenger å holde kroppen i gang, ellers hadde ryggen stivnet, sier Tone, som har hatt noen helseutfordringer.

Til tross for dette er hun ute og går flere ganger i uka, iblant opptil 6–7 timer av gangen.

– Jeg kan ikke forestille meg et liv der jeg ikke går på tur. Å være ute i naturen gjør meg glad, sier Tone.

Hun viser vei inn til en spisestue med store vinduer og vidstrakt utsikt til Lillestrøm, Fetsund og den store innsjøen Øyeren. By, kulturlandskap og grønne omgivelser i skjønn forening. Her bor Tone og ektemannen Arve, og de har gode turmuligheter i Østmarka like ved.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer