Arne-kampanjen

– Navn og kjønn påvirker fortsatt de mulighetene man får i arbeidslivet

Arne-kampanjen har tatt av LinkedIn, og nå har også stortingspresident Masud Gharahkhani kastet seg på trenden.

ROYALT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra og stortingspresident Masud Gharahkhani i forbindelse med 18-årsdagen til prinsessen tidligere i år. FOTO: NTB
ROYALT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra og stortingspresident Masud Gharahkhani i forbindelse med 18-årsdagen til prinsessen tidligere i år. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK har tidligere skrevet om kampanjen der kvinner bytter navn til Arne på LinkedIn for å kaste lys over kjønnsforskjellene og manglende mangfold i lederstillinger i Norge.

Arne-kampanjen har tatt av på LinkedIn med toppledere som Erna Solberg og Anita Krohn Traaseth – som nå kaller seg Arne. Etter hvert har også flere menn vist sin støtte til kvinner ved å bytte navn til Anne. En av de siste som har kastet seg på trenden er stortingspresident Masud Gharahkhani.

– Vi har alle et ansvar for å påvirke innenfor de muligheter og valg vi tar i det daglige, og ikke minst hva vi viser gjennom våre ord og handlinger. Jeg ønsker et arbeidsliv som gir like muligheter uansett kjønn, alder, etnisitet og nasjonalitet, sier Gharahkhani til KK.

På LinkedIn heter han Anne.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Henger igjen i fortiden

Da Anna i tv-serien «Lykkeland» – som handler om oljeeventyret på 1970-tallet – slet med å få seg jobb, skiftet hun navn til Arne i jobbsøknaden. Det resulterte i fast jobb på første forsøk. I kjølvannet av episoden, trådte Arne-kampanjen frem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer