TRUE CRIME: Rachel Entwistle ble bare 27 år gammel, og hennes datter Lillian Entwistle fikk bare leve i ni måneder. Ektemannen Neil Entwistle ble dømt for drapet på kona og datteren. Foto: NTB Scanpix
TRUE CRIME: Rachel Entwistle ble bare 27 år gammel, og hennes datter Lillian Entwistle fikk bare leve i ni måneder. Ektemannen Neil Entwistle ble dømt for drapet på kona og datteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

True Crime:

Neil Entwistle drepte kona og datteren - skjulte latterkrampe under rettssaken

- Hele hans mimikk antydet at han lo, at han ble underholdt av det han så.

Fra utsiden så de ut som verdens lykkeligste familie. Britiske Neil Entwistle og amerikanske Rachel Souza ble kjærester under studietiden i England på begynnelsen av 2000-tallet, og flyttet siden sammen til Massachusetts i USA. I 2003 lovet de å være hverandre trofaste til døden skilte dem ad i en romantisk seremoni i Plymouth i England, og halvannet år etter kom datteren Lillian til verden. (PSST: Disse seriemordere har fått historien sine fortalt i egne dokumentarer)

Men døden skulle komme raskere enn forventet for den 27 år gamle ettbarnsmoren Rachel. En kald vinterdag i januar 2006 ble nemlig Rachel funnet skutt og drept i sin egen seng, med sin døde datter i favnen.

LES OGSÅ: Spoiler alert: Spørsmålene vi sitter igjen med etter å ha sett «The Keepers»

Ifølge BBC News viste obduksjonsrapporten at Rachel døde som følge av skudd i pannen avfyrt på kloss hold, mens den lille jenta døde av skudd gjennom magen. Kulen skal ha havnet i brystet på moren, ettersom hun holdt babyen i armene da døden inntraff.

Det var Rachels bestevenninne, Joanna Gately, som ringte politiet da hun ikke fikk tak i henne kvelden 21. januar 2006. Planen var at de to skulle spise middag sammen. Politiet dro da til huset, hvor alle lysene var tent, men fant ingen hjemme. På sengen i parets soverom lå dyner og puter i en haug. Politimannen Michael Sutton, som var på stedet, overså derfor de to kroppene som lå under haugen med sengetøy.

- Det var en stor seng i midten av rommet. Den var ikke redd opp, og det så ut til at sengetøy og pledd bare hadde blitt slengt på sengen, har Sutton tidligere uttalt, ifølge BBC News.

BEVIS: Her viser rettsmedisiner Deanna Dygan frem den blodige babybodyen som ni måneder gamle Lillian Entwistle hadde på seg da hun ble skutt i magen.  Foto: NTB Scanpix
BEVIS: Her viser rettsmedisiner Deanna Dygan frem den blodige babybodyen som ni måneder gamle Lillian Entwistle hadde på seg da hun ble skutt i magen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Denne nordmannen var en av de mistenkte i den myteomspunnede Lindbergh-saken

Rømte til Storbritannia dagen etter mordene

Da Rachel fremdeles ikke hadde gitt lyd fra seg morgenen etter dro politiet nok en gang til Massachusetts-hjemmet deres, og fant de to døde kroppene i sengen. Ektemannen Neil var ingen steder å se.

Tidlig lørdag morgen, den 21. januar 2006, hadde Neil booket seg inn på et fly, med en énveisbillett, som tok ham over Atlanteren til Storbritannia. Her flyttet han inn på gutterommet hos foreldrene Yvonne og Clifford Entwistle. De forsto raskt at sønnen var etterlyst for drap ettersom nyheten hadde spredd seg i alle TV-kanaler.

Politibetjent Bob Manning ved politistasjonen i Massachusetts tok sjansen på å ringe foreldrene, og overraskende nok tok den drapsmistenkte mannen telefonen. I en dokumentar-serie, som ligger på strømmetjenesten Netflix, kan man høre opptak av telefonsamtalen Manning hadde med Neil Entwistle i februar 2006.

- Jeg ringer deg fordi vi har dårlig nytt om din kone og din datter. De er blitt funnet døde i huset ditt, sier Manning over telefonen.

- Ja, svarer Neil tilbake.

- Visste du det?

- Ja.

Telefonsamtalen skulle vare i over to timer, og den drapsmistenkte mannens svar overrasket politimannen som satt i andre enden av røret.

- Foreldrene mine tar hånd om meg, men jeg har ikke en gang grått ennå. Ikke på ordentlig. Når jeg er her, føles det så uvirkelig. Det er bare et stort tomrom.

LES OGSÅ: Drapsmistenkte Burke Ramsey åpner opp om mordet på lillesøster JonBenét (6)

Uteble fra begravelsen - hadde noe å skjule?

Da det så viste seg at Neil Entwistle ikke kom til å delta i kona og datterens begravelse i USA følte politiet på begge sider av Atlanteren at han hadde noe å skjule. Han ønsket med andre ord ikke å komme tilbake til USA, muligens av frykt for å bli arrestert. Den 8. februar krevde amerikanske myndigheter å få ham utlevert. Han ble siden arrestert på undergrunnsstasjonen Royal Oak i Vest-London.

I USA ble han tiltalt for mord, men hevdet hele tiden sin uskyld. Hans forsvarere påsto at Rachel hadde begått selvmord etter å ha først tatt livet av den ni måneder gamle datteren. Dette har eksperter siden avvist at er mulig å gjennomføre for én person, med tanke på vinkelen skuddene ble avfyrt på.

I retten kom det også frem at Neil Entwistle, som var utdannet innen IT, hadde stor kredittkortgjeld og at han i tillegg levde et hemmelig dobbeltliv hvor han blant annet surfet på sex-sider og var i kontakt med prostituerte.

UNORMAL OPPFØRSEL: Eksperter kaller Neil Entwistle mimikk under rettssaken for svært unormal, og hevder at han lider av narsisistisk personlighetsforstyrrelse. Dette bildet er tatt under rettssaken mens han ser på video tatt av de døde kroppene til kona og datteren. Ved hans side sitter advokat Stephanie Page. Foto: NTB Scanpix
UNORMAL OPPFØRSEL: Eksperter kaller Neil Entwistle mimikk under rettssaken for svært unormal, og hevder at han lider av narsisistisk personlighetsforstyrrelse. Dette bildet er tatt under rettssaken mens han ser på video tatt av de døde kroppene til kona og datteren. Ved hans side sitter advokat Stephanie Page. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Neil Entwistle nektet å la seg avhøre under rettssakene, men hans kroppsspråk skulle likevel avsløre den drapsmistenktes noe spesielle følelsesmønster. Opptak fra rettssaken viser nemlig at han på et tidspunkt forsøkte å skjule hva man på godt norsk kan beskrive som latterkrampe. Dette mens aktoratet viste frem videomateriale tatt på åstedet av de to døde kroppene.

- Han viste ingen tegn til å være i sorg. Ofte kommer tårene før mimikken, der munnvikene pleier å trekkes ned, men her ble de trukket oppover. Han holdt for den nedre delen av ansiktet med hånden. Hele hans mimikk antydet at han lo, at han ble underholdt av det han så. Ja, som at han lo av sin egen ugjerning. Det fremsto som at han moret seg over det faktum at folk ble skrekkslagne og rystet av det scenarioet han hadde skapt, sier rettsmedisinsk ekspert Dr. David Holmes i Netflix-dokumentaren.

LES OGSÅ: Marius mistet bestevennen og var nær ved å miste livet selv da en kamerat i psykose gikk til angrep

Fikk dobbelt livstid uten mulighet for løslatelse

Men til tross for at Entwistles forsvarere prøvde å legge skylden over på Rachel, og argumenterte med at Neil hadde prøvd å dekke over konas selvmord for å skåne henne fra skammen, så dømte juryen ham skyldig i dobbeltdrap.

DRAPSMANN?: Neil Entwistle føres inn til rettssaken i Framingham District Court i Massachusetts februar 2006. To år senere ble han dømt for dobbeltdrap. Foto: NTB Scanpix
DRAPSMANN?: Neil Entwistle føres inn til rettssaken i Framingham District Court i Massachusetts februar 2006. To år senere ble han dømt for dobbeltdrap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter dommen var avsagt sa Rachels mor Priscilla Materazzo i en uttalelse til pressen at hun og familien synes det er forkastelig at deres egen svigersønn har prøvd å legge skylden over på datteren.

- Det går ikke an å beskrive vår sorg etter tapet av våre elskede Rachel og Lillian. At han har rettet anklager om drap og selvmord mot denne fantastiske kvinnen og den perfekte moren er lavmålt og forkastelig.

Ifølge Netflix-episoden, i serien «Vitne- og mordfilene», ble 38-åringen idømt dobbelt livstid for drapene på kona og datteren, uten mulighet til løslatelse.

LES OGSÅ: - Jeg er han gutten som drepte foreldrene sine, og ingen tårer eller anger har forandret på det

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: