REIS TIL BAHAMAS: Ja, det er lov å drømme seg bort til turkist vann og kritthvite strender akkurat nå, og drømmen er ikke såååå fjern, eller? Foto: ACT Productions
REIS TIL BAHAMAS: Ja, det er lov å drømme seg bort til turkist vann og kritthvite strender akkurat nå, og drømmen er ikke såååå fjern, eller? Foto: ACT Productions Vis mer

Kk Reportasje

Neste stopp – Bahamas

Det er mange gode grunner til å reise nettopp hit. KK gir deg 5.

Publisert

Bahamas. Bare navnet på denne øygruppen er nok til å danne fantastiske bilder av kritthvite strender, paraplydrinker og late dager i sola i hodet hos de fleste av oss.

For hvem drømmer vel ikke om et slikt paradis når slapps, sludd, regn og ikke-eksisterende minusgrader gjør vinteren litt ekstra grå og trist.

Men Bahamas er ikke en helt umulig drøm, og hvis du klarer å spare litt ekstra i de kommende månedene, er det flere gode grunner til å ta ferieturen hit.

Se 5 av de beste nedenfor:

1. De 700 øyene

Den tidligere britiske kolonien Bahamas består av 700 vidunderlig vakre øyer, eller 3000 hvis vi teller med hver eneste lille holme og sandbanke som dukker opp over havoverflaten. De ligger som glitrende perler strødd rundt i turkis hav, alle med hver sin personlighet og tiltrekning.

Exumas er en øygruppe i Bahamas, kjent for sine fotavtrykkfrie strender og luksushoteller. Foto: ACT Productions
Exumas er en øygruppe i Bahamas, kjent for sine fotavtrykkfrie strender og luksushoteller. Foto: ACT Productions Vis mer

2. Den rosa hovedstaden
Bahamas’ livlige hovedstad Nassau på øya New Providence har bevart mye av den gamle sjarmen og atmosfæren fra kolonitiden. Den pastellfargede byen har gammeldagse sigar-fabrikker og elegante cocktailbarer i ekte James Bond-stil (Sean Connery bor her!), palmehager med flamingoer og sukkersøte, lyserosa administrasjonsbygg fra 1800-tallet.

3. Det krystallklare havet

Sjøen her sies å være verdens klareste. Du kan se sanden glitre på bunnen og hver eneste lille tropiske fisk som svømmer rundt. Du går glipp av halve moroa om du ikke tar en titt
under bølgene, og det er ikke mangel på båter som tilbyr snorkelturer.

4. Den karibiske rytmen

Bahamas stil og stemning er i alle fall utvilsomt karibisk.
Bahamas stil og stemning er i alle fall utvilsomt karibisk. Vis mer

Bahamas ligger strengt tatt ikke i Det karibiske hav, men i Atlanterhavet, men hvem er vel så nøye på det, det føles i hvert fall karibisk! Her er livsrytmen befriende avslappet og null stress er den herskende mentaliteten.

5. Den vakreste øya

Harbour Island er kjent som Karibias aller vakreste øy, og det sier jo ikke
så rent lite! Her har naturen overgått seg selv, den vesle øya er rett og slett berusende vakker, og hovedgrunnen er den rosa sandstranden som strekker seg langs hele øyas utside. Fargen skyldes at hvit pulversand har blandet seg med pulveriserte, røde koraller.

Den rosa stranden på Harbour Island er Bahamas vakreste, sies det.
Den rosa stranden på Harbour Island er Bahamas vakreste, sies det. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer