Alkohol rundt barn:

Nesten 40 prosent av kvinner har reagert på venners alkoholbruk rundt barn

Slik går du frem om du er bekymret for et barn.

VIKTIG Å GRIPE INN: Selv om det kan være vanskelig, er det viktig å ta grep dersom du er bekymret for et barn. FOTO: NTB Scanpix
VIKTIG Å GRIPE INN: Selv om det kan være vanskelig, er det viktig å ta grep dersom du er bekymret for et barn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Barn i hele Norge har i disse dager sommerferie. Mange koser seg hjemme, på sydenferie, på hytta eller på campingplassen. Men, ikke alle barn får den sommeren de kanskje hadde drømt om. Mange barn opplever nemlig at mamma eller pappa drikker mer enn de burde. Og dét er det flere som reagerer på.

Alkoholvettorganisasjonen Av-og-til har nylig gjort en undersøkelse om drikking rundt barn i ferien. I undersøkelsen, som er gjort av Respons Analyse for Av-og-til, ble 2317 personer fra hele landet spurt følgende:

Er det personer i din omgangskrets som du synes har drukket for mye alkohol ved én eller flere anledninger der det har vært barn til stede?

Undersøkelsen viste at nesten 40 prosent av kvinner, og 29 prosent av menn, har reagert på andres alkoholbruk rundt barn.

Disse tallene kan virke skremmende. Men det er også positivt at vi reagerer når voksne drikker for mye foran barna, mener Randi Hagen Eriksrud, som er generalsekretær i Av-og-til.

– Det betyr at flere av oss forstår at barn kan oppleve voksnes alkoholbruk som ubehagelig og skremmende. Barn merker endring tidligere enn vi voksne tror, og når vi drikker selv svekkes vår egen evne til å oppfatte barnas signaler. Vi oppfordrer alle som ser barn som sliter om å lytte til magefølelsen og ta grep, sier Eriksrud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer