Bo i båt:

Nicole (26) og Sam (29) bor i en seilbåt

- Seilbåten er vårt hjem, men også en form for transport som kan ta oss nesten hvor vi vil i verden.

BO I BÅT: - Seilbåten er vårt hjem, men også en form for transport som kan ta oss nesten hvor vi vil i verden. FOTO: Privat
BO I BÅT: - Seilbåten er vårt hjem, men også en form for transport som kan ta oss nesten hvor vi vil i verden. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at boligmarkedet er tøft. Det er ikke alle som har mulighet til å kjøpe egen leilighet, og leieprisene er ofte skyhøye.

Da Nicole Carlsen (26) og kjæresten Sam Hawkins Pitman (29) flyttet sammen i en leilighet i Stavanger, tok det kun et halvt år før nok var nok. Tanken på å bo i båt ble altfor fristende.

– Drømmen om å bo i seilbåt kom av at vi begge er veldig glade i å reise, og elsker eventyr. Vi møttes i Mexico for fire år siden, og har reist veldig mye de siste årene. Når vi har reist til ulike steder, har vi brukt ufattelig mye tid og penger på å planlegge transport og overnatting, sier Nicole.

Paret har alltid ønsket å bo så nærme havet som mulig, da de begge surfer, og har en stor forkjærlighet for havet.

– Å bo i en seilbåt åpner opp for helt nye måter å reise på, og det vil være mer en livsstil enn bare å reise. Man får mye større frihet, og muligheter til å reise dit man vil, uten å måtte ta tre fly og 15 ferjer. Det åpner også for å kunne utforske steder som er utilgjengelig for folk flest.

Det var slik det permanente båtlivet ble til. Seilbåten ble kjøpt i Portugal i mai, og Sam seilte den opp til Norge i juni. I stedet for å betale 10 000 kroner i husleie hver måned, betaler de for båtplass, som koster 20 000 kroner i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer