Organdonasjon

– Niels har gitt liv til fem andre

Niels betød alt for henne. Så døde han brått etter en sykkelvelt. Nå finner Anne Stine trøst i at han har hjulpet andre etter sin død.

– Niels har gitt liv  til fem andre
Publisert
Sist oppdatert

Oslo, fredag 5. juli 2013. Niels (69) og Anne Stine Mollestad (49) våkner til nydelig sol. De drar ut på en av sine morgenturer; Anne Stine løper, mens Niels sykler med hunden Knoll ved siden av. På ettermiddagen blir sønnene Christopher (38) og Sven Ole (21) med på en sykkeltur. 

På hjemveien sykler de langs Frognerstranda. Niels kommenterer alle båtene som ligger til havn på en slik fin sommerdag. Anne Stine må smile av Niels’ begeistring for spesielle båter. 

Les også: – Jeg vil ikke bruke resten av livet på å være redd

Falt av sykkelen«Neeeei.» Kort tid etter hører hun Niels rope ut. Han har hektet seg i sønnens sykkel. Sekunder senere stuper han over styret og rett i asfalten. Farten var lav, og det hele ser bagatellmessig ut, noen små skrubbsår i ansiktet. Niels setter seg opp og gir Anne Stine lommetørkleet sitt, men det er ikke nok til å stanse blødningene. 

Christopher og Anne Stine blir enige om å ringe etter ambulanse, selv om Niels synes det er unødvendig. Han sier han ikke har vondt. 

Mens de venter blir de enige om å flytte Niels fra sykkelstien og over på gresset. Da de støtter ham bort, svikter beina under ham. Det kommer noen til for å hjelpe, og Anne Stine overlater til dem å forsøke å stanse blødningene. Plutselig roper de at Niels har sluttet å puste. Hun kaster seg over ham, slår ham i ansiktet og oppnår kontakt, men han er sløv. «Snakk til meg hele tiden», sier hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer