Kjæledyr

Nina og Ingar har 29 rotter i stua!

Paret har hatt over 120 tamrotter i løpet av de siste årene. De tør ikke å tenke på hvor mye penger de har brukt på de små dyrene.

29 ROTTER: Nina og Ingar bor sammen med 29 tamrotter. De aller fleste er omplasseringsrotter. Foto: Ida Bergersen
29 ROTTER: Nina og Ingar bor sammen med 29 tamrotter. De aller fleste er omplasseringsrotter. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

- Det er lenge siden vi har vært på ferie, og det er ikke coronaen sin feil, sier Nina Sandberg, og ler hjertelig.

KK er på besøk i en leilighet på østkanten i Oslo. Det ser ut som en helt vanlig leilighet, frem til man entrer stua. På hver sin side av rommet står det nemlig to svære treetasjes bur, med små, rosa snuter og lange værhår, som sniffer gjennom sprinklene. Når man titter inn i burene, møter man mange nysgjerrige blikk.

På bordet står det en bolle med puffet ris. Og det er ikke snacks til mennesker - det er godbiter til dyrene.

Hellstrøm, Truls, Mars, Storm, Rigmor, Rose, Hedda og Pepsi er blant navnene som blir nevnt, når Nina begynner å snakke om de 29 (!) tamrottene som bor der. Det skal litt til for å holde oversikt over alle sammen, innrømmer hun.

- De aller fleste er adoptert. Vi tar imot rotter som eierne ikke vil, eller ikke kan ha lenger, av forskjellige årsaker.

I tillegg til privat omplassering, har de kontakt med Dyrebeskyttelsen, og er oppført som fosterhjem om det dukker opp tilfeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer