Kols:

Ninas forkjølelse gikk aldri over

Nina (45) var tidligere en aktiv turgåer, så ble hun utkjørt bare av å gå til bussen. Å hente tvillingene sine i barnehagen var såvidt hun orket.

SLITEN: - Jeg ble faktisk sliten bare av å ta meg en dusj, og innså at jeg måtte få en grundig legesjekk. FOTO: Privat
SLITEN: - Jeg ble faktisk sliten bare av å ta meg en dusj, og innså at jeg måtte få en grundig legesjekk. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nina Mehlum er 45 år og bor i Skaun kommune i Trøndelag. Hun har samboer, to døtre, og to sønner. Det var etter at guttene ble født Nina merket at kroppen ikke spilte på lag med henne. Hun visste det ville bli slitsomt å være en såpass voksen tvillingmamma, men skjønte etter hvert at det hun kjente, ikke var normal slitenhet.

– Jeg har alltid vært glad i å gå, både til fots og på ski. Nå brukte jeg dobbelt så lang tid som før på å gå til bussen, og enda ble jeg grusomt sliten, forteller Nina.

– Jeg ble faktisk sliten bare av å ta meg en dusj, og innså at jeg måtte få en grundig legesjekk. Dette var i 2014, og jeg var totalt uforberedt på diagnosen jeg fikk året etter.

Diagnosen kom som et sjokk

Da Nina oppsøkte fastlegen, hadde hun flere plager; Det var både tungt og vondt å puste, og mye hun ikke fikk til å stemme i kroppen. Nina har strevd med angst og depresjon siden barndommen, men dette var noe annet.

– Pusteprøven jeg tok, viste tegn på astma. Jeg prøvde astmamedisiner, men ingenting hjalp, sier Nina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer