Ungdom Og Trening

- Noen burde helt klart gitt meg ordre om å hvile. Men jeg var flink til å skjule hvor hardt jeg drev meg selv

Fra hun var 12 år besto livet så å si kun av skole og svømmetrening for Trine Midtun. På et stevne to år senere knakk hun sammen. Hvordan gå videre når du er utbrent som 14-åring?

UTBRENT: Fra hun var 12 år besto livet så å si kun av skole og svømmetrening for Trine Midtun.  Foto: Astrid Waller
UTBRENT: Fra hun var 12 år besto livet så å si kun av skole og svømmetrening for Trine Midtun. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På et hotellrom i Sarpsborg står en mamma, en pappa og en datter og holder rundt hverandre. De gråter. Datteren heter Trine Midtun. Hun er 14 år og har akkurat fortalt foreldrene sine at hun har sluttet å spise. Hun måtte bare få sagt det til noen. Nå er det nasjonal årsmønstring, og hun har én distanse igjen å svømme denne formiddagen, men hun kjenner at ingenting fungerer som det skal i kroppen hennes. Smertene i brystet på trening skremmer henne. Konsentrasjonen som smuldrer. Gleden som er helt borte. Hun gjennomfører sin siste distanse, et godt løp. Så raser alt.

- Til nå hadde kroppen tviholdt på det jeg hadde, men etter at jeg hadde åpnet meg for mamma og pappa, raste kiloene av meg, håret begynte å falle av og jeg mistet midlertidig følelsen i en fot fordi hjernens signaler ikke fungerte som de skulle. Jeg gikk fra å ha det rimelig greit til å ha det helt grusomt. Da jeg kom i behandling fikk jeg vite at det var kun kort tid før hjertet mitt ville ha stoppet, og at jeg hadde begynnende hull i skjelettet, sier Trine Midtun.

LES OGSÅ: I ferd med å bli utbrent? Her er de vanligste tegnene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer