Prinsesse Märtha Louise

- Noen ganger er det tungt før jul

Prinsesse Märtha Louise om sorg og savn i sterkt innlegg.

PRINSESSE MÄRTHA LOUISE: Prinsessen erkjenner at førjulstiden kan være tøff, og at det er viktig å finne ting man kan glede seg over. FOTO: Lise Åserud / NTB
PRINSESSE MÄRTHA LOUISE: Prinsessen erkjenner at førjulstiden kan være tøff, og at det er viktig å finne ting man kan glede seg over. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juledag er det to år siden forfatter Ari Behn valgte å forlate livet. Han ble 47 år, og etterlot seg tre døtre, ekskona prinsesse Märtha Louise (50) og sin nærmeste familie bestående av foreldre, to søsken og flere onkelbarn.

Til tross for at han og ekskona Märtha tok ut skilsmisse i 2016, hadde de bevart vennskapet for døtrenes skyld.

På sin offisielle Instagram-profil delte prinsesse Märtha Louise et sterkt innlegg, der hun ikke legger skjul på at tiden før jul kan være tøff.

«Noen ganger er det tungt før jul. Dagene er mørke og vi fylles med savn og sorg. Likevel har jeg funnet ut at vi tar jula tilbake. At vi skal sammen klare å sette pris på denne tiden, hvert fall nå og da. At vi skal glede oss til jul innimellom, selv om vi kjenner på tomhet og savn. Så derfor: julekalender!!» skriver hun til bildet av en julekalender badet i varmt vintersollys.

Kalenderen som er hengt opp hjemme i Lommedalen har en helt spesiell historie bak seg, og er et varmt lyspunkt for Märtha og døtrene i førjulstiden.

Den er nemlig sydd av dronning Sonja og hennes mor Dagny Haraldsen, som gikk bort i 1994 i en alder av 95 år.

«Det tar noen timer å lage, men det er verdt de fine øyeblikkene hver dag barna åpner en pakke og julefølelsen kan snike seg inn en liten stund. Denne julekalenderen sydde min mormor og mamma til meg da jeg ble født, og den har vært i bruk nesten hvert år fra da av».

Märtha avslutter innlegget med emneknaggen #hjerteforjul, som er en del av en kampanje som handler om å inspirere og utfordre andre til å spre glede.

NÆRT BÅND: – Jeg elsker mamma, og hun er alltid der for meg. Hun er en veldig fin emosjonell støtte, har Maud tidligere uttalt til KK. FOTO: Astrid Waller
NÆRT BÅND: – Jeg elsker mamma, og hun er alltid der for meg. Hun er en veldig fin emosjonell støtte, har Maud tidligere uttalt til KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Skal gå i arv

En vakker dag er det Ari og Märthas eldstedatter Maud som skal overta julekalenderen, som prinsesse Märtha er overbevist om at kommer til å gå i familien i generasjoner.

«Nå har den gått i arv til Maud og siden hun allerede utdanner seg til å bli den beste bestemoren ever, vil den nok bli brukt i framtidige generasjoner og».

MÄRTHAS MORMOR: Julekalenderen er sydd av dronning Sonja og hennes mor Dagny Haraldsen (t.h). Her fra da Sonja og Harald ble forlovet i 1968. De nyforlovede med kong Olav og Dagny. FOTO: NTB
MÄRTHAS MORMOR: Julekalenderen er sydd av dronning Sonja og hennes mor Dagny Haraldsen (t.h). Her fra da Sonja og Harald ble forlovet i 1968. De nyforlovede med kong Olav og Dagny. FOTO: NTB Vis mer

I fjor var KK hjemme hos Märtha og døtrene i Lommedalen i Bærum, i forbindelse med utdelingen av prisen Årets stemme, som Maud ble kåret til under prisutdelingen Årets kvinner.

Til KK åpnet hun opp om tapet av sin kjære far, og hvordan hun bærer ham med seg videre.

- Ofte når jeg ser en vakker himmel, tenker jeg på pappa, og at han malte den himmelen jeg står og ser på. Av og til, når jeg har jeg vært på graven hans, har det vært en skikkelig vakker og fargerik himmel. Da føler jeg at pappa er med meg på et eller annet plan.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer