Brystkreft:

- Noen ganger leter du etter mirakler på feil steder

«90210»-stjerna kjemper mot kreften.

BRYSTKREFT: Skuespilleren har kjempet mot en aggressiv form for brystkreft siden 2015. Foto: NTB
BRYSTKREFT: Skuespilleren har kjempet mot en aggressiv form for brystkreft siden 2015. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det var i mars 2015 at skuespiller Shannen Doherty (52) delte at hun hadde blitt rammet av brystkreft. To år seinere ble hun friskmeldt, men i februar 2020 kom kreften tilbake - denne gangen med spredning til andre organer.

I et intervju med People fortalte «Beverly Hills, 90210»-stjerna den gang at hun ikke hadde mistet håpet.

- Jeg vil ikke dø, sa hun til magasinet.

- Jeg er ikke ferdig med å leve. Jeg er ikke ferdig med å elske. Jeg er ikke ferdig med å skape. Jeg er ikke ferdig med å forhåpentligvis forandre ting til det bedre. Jeg er bare ikke ferdig.

Siden den gang har hun kjempet hardt mot den aggressive kreftformen. I fjor sommer delte hun at kreften hadde spredt seg til hjernen, og mot slutten av året hadde kreften spredt seg videre til beina.

Nå har hun gitt enda en oppdatering på sykdommen, men denne gangen av det positive slaget. Ifølge en rekke medier har nemlig 52-åringen blitt satt inn i en ny behandlingsplan som har gitt god effekt.

TV 2 har også omtalt saken.

– Etter fire behandlinger så vi egentlig ingen forskjell, og alle ville at jeg skulle bytte, sa hun til strålelege Dr. Amin Mirhadi i podkasten «Lets Be Informative».

Men hun fortsatte, noe som skulle vise seg å være lurt. For etter den sjette eller sjuende behandlingen begynte de å se resultater.

Dette har gitt skuespilleren håp:

– Noen ganger leter du etter mirakler på alle feil steder, og de er rett foran ansiktet ditt, sier hun.

52-åringen har troa på at et positivt tankesett også har hatt god effekt på kampen mot kreften.

– Jeg kan dø i dag, jeg kan dø om 20 år, jeg vet ikke. Jeg kan dø når jeg går utenfor huset mitt og et tre faller på meg eller en buss som treffer meg, uansett. Eller jeg kan dø av kreft. Men alt jeg kan gjøre er å leve hver dag på en så positiv måte som jeg kan med håp og omfavne det og føle: «Wow, jeg kommer til å våkne opp igjen i dag, hva kan jeg gjøre?», sier skuespilleren.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet