Kristin Gjelsvik:

- Nok en gang kan vi lese om middelaldrende, hvite menn som ikke klarer å oppføre seg

Influenser Kristin Gjelsvik er ikke kjent for å spare på kruttet når hun først mener noe sterkt. Denne gangen er heller intet unntak.

KRISTIN GJELSVIK: – Hva er det som feiler dere egentlig, for noen ræva folk dere er, for noen ræva verdier dere har, sier influenser Kristin Gjelsvik om mennesker som lirer av seg med rasistiske kommentarer. FOTO: NTB.
KRISTIN GJELSVIK: – Hva er det som feiler dere egentlig, for noen ræva folk dere er, for noen ræva verdier dere har, sier influenser Kristin Gjelsvik om mennesker som lirer av seg med rasistiske kommentarer. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at den 24 år gamle samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali anmeldte komiker Atle Antonsen (53) for rasistiske ytringer.

En kveld i oktober sitter Jirde Ali og en venninne på en bar i Oslo. Da dukker Atle Antonsen opp sammen med sin komikerkollega Magnus Devold. Antonsen henvender seg til Jirde Ali på engelsk, så på norsk.

Ifølge et innlegg Jirde Ali postet på Facebook tidligere denne uken, tok Antonsen tak i henne, ba henne flere ganger om å «shut the fuck up» og til slutt sa han «du er for mørkhudet til å være her».

Forkastelig

Dette har fått influenser Kristin Gjelsvik til å reagere og hun er ikke kjent for å spare på kruttet når hun først mener noe sterkt. Denne gangen er heller intet unntak.

Nå skal det sies at det ikke er reinspikka slakt av Antonsens oppførsel, men heller en helhetlig frustrasjon over rasismen i samfunnet.

Og hun er ikke redd for å si hva hun tenker:

Nok en gang kan vi lese om middelaldrende hvite menn som faen ikke klarer å oppføre seg.

REVURDERE: I en unnskyldning på Facebook sier Antonsen vil revurdere sitt forhold til alkohol. FOTO: NTB.
REVURDERE: I en unnskyldning på Facebook sier Antonsen vil revurdere sitt forhold til alkohol. FOTO: NTB. Vis mer

Gjelsvik sier dessuten at denne behandlingen av en ung, rå, fantastisk, mørkhudet kvinne er så forkastelig at hun har ikke ord. Det Gjelsvik også legger vekt på er at det gjerne er menn med makt som ikke greier å oppføre seg.

Typisk menn med makt

At enkelte menn med makt oppfører seg dårlig, er en mening som også daglig leder ved Antirasistisk Senter, Hatem Ben Mansour, deler. Til NRK sier han at det handler om et slags hierarki og at mye av årsaken til at menn i den alderen og i de posisjonene fortsetter med den type oppførsel, er at de ikke får noen korreks.

– Det er nesten litt typisk menn med makt, sier han til NRK.

For selv om Jirde Alis historie er vond og sjokkerende, er den ikke uvanlig. KK har tidligere skrevet om forfatter og samfunnsdebattant Lisa Esohel Knudsen som ble mobbet og utsatt for rasisme opp gjennom oppveksten.

Gjelsvik sier videre i sin video at hun aldri kommer til å forstå hvordan noen mener at andre mennesker er mindre verdt fordi de har en annen hudfarge. Hvorfor noen mener de har mer rett til å leve i denne verden og puste inn denne luften.

– Jeg håper alle som har små barn er i stand til å lære dem at alle mennesker er like mye verdt uansett hvilken hudfarge de har. Først da vil vi få et inkluderende og fint samfunn- et mangfoldig og godt samfunn, sier hun.

Se hele videoen her:

Ferdig etterforsket

Dette er den andre offentlige rasismestormen i Norge i år. Nylig ble tidligere fotballproff, Bernt Hulsker, dømt til betinget fengsel i 18 dager for hatefulle ytringer og hensynsløs adferd. Han ble også idømt en bot på 15.000 kroner. Hulsker erkjente ikke straffskyld for å ha kommet med hatefulle ytringer. Han erkjente imidlertid straffskyld for hensynsløs adferd.

Antonsen på sin side har i etterkant av katastrofekvelden sendt melding til Jirde Ali og sagt at han har erfart at han bør si unnskyld.
Etter at Jirde Ali fortalte om møtet med Antonsen på Facebook, la også komikeren ut en beklagelse på det sosiale mediet hvor han skriver at det «ikke er en unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk».

Han skriver også:

«Unnskyld, Sumaya Jirde Ali. Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden. Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom. Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller.»

KK har ikke lykkes i å komme i kontakt med Antonsen, men i en SMS til Aftenposten sier han han at det er en trist og ubehagelig sak.

– Men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå, skrev Antonsen til Aftenposten.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer