Julegaver

Nordmenn har til nå brukt 3,5 milliarder kroner på julegaver

Dette viser den årlige undersøkelsen der PostNord tar temperaturen på julehandelen i Norden.

JULEGAVER: Til nå har vi brukt 3,5 milliarder kroner på julegaver. 
 Foto: Shutterstock / Liljam
JULEGAVER: Til nå har vi brukt 3,5 milliarder kroner på julegaver. Foto: Shutterstock / Liljam Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store kjøpefesten er i gang og mye tyder på at forretningsstanden ligger an til å sette nye salgsrekorder i år - igjen. Den årlige undersøkelsen der PostNord tar temperaturen på julehandelen i Norge, Sverige, Finnland og Danmark, viser nemlig at juleklare nordmenn allerede har brukt svimende 3,5 milliarder kroner på julegaver - jepp, du leste riktig! 

I undersøkelsen, som ble gjennomført i perioden 16. til 21. november, ble 2000 svensker, 2191 dansker, 1999 nordmenn og 2101 finner i alderen 18 til 79 år spurt om hvordan de lå an med julegavehandelen - og resultatet vister at de nordiske forbrukerne hittil har handlet julegaver for ikke mindre enn 9 milliarder kroner - det er mye det, spesielt før «Black Friday»! 

Frem til 21. november hadde én av tre av innbyggerne i Norden allerede handlet julegaver. Hvor langt man har kommet med julegaveinnkjøpene varierer en smule mellom landene.

For eksempel har nesten halvparten av nordmenn allerede handlet julegaver, mens bare drøyt hver femte danske har påbegynt julegaveinnkjøpene. (Pssst, har du planer om å handle en del gaver under «Black Friday»-salget? Da bør du ta en titt på disse gode tipsene som viser deg hvordan du kan finne de beste kuppene!) 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer