True Crime:

Norskættede Jeffrey Dahmer drepte - og spiste - 17 ofre

Høsten store snakkis er Netflix-serien Monster: The Jeffrey Dahmer Story, som er basert på livet til den notoriske seriemorderen. NB! Vi advarer mot grove beskrivelser.

TRUE CRIME: Jeffrey Dahmer på et såkalt mugshot i 1982. Da ble han arrestert for blotting og fikk en bot på femti dollar. Fire år før dette hadde han drept sitt første offer. FOTO: NTB
TRUE CRIME: Jeffrey Dahmer på et såkalt mugshot i 1982. Da ble han arrestert for blotting og fikk en bot på femti dollar. Fire år før dette hadde han drept sitt første offer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mandag 22. juli 1991 skulle det lokale Milwaukee-politiet via tilfeldigheter sette en stopper for en lokal manns grusomme og bisarre oppførsel - som hadde pågått i flere tiår uten av noen hadde oppdaget det.

Da ble nemlig Jeffrey Lionel Dahmer (som på det tidspunktet var 31 år) arrestert for drapsforsøk på den 32 år gamle mannen Tracy Edwards.

Dahmer hadde lovet Edwards 100 dollar for å posere naken for ham i leiligheten hans. Edwards lot seg lokke med, og da han kom inn i leiligheten tok Dahmer håndjern på ham (som senere skulle vise seg å ikke ha blitt satt på riktig), og truet ham med kniv.

På mirakuløst vis klarte Edwards å slå til Dahmer slik at han klarte å rømme fra leiligheten. Han løp sporenstreks til politiet, som ble med tilbake til leiligheten i 924 north 25th street i Milwaukee, Wisconsin. Hensikten var å finne nøklene til håndjernet som fremdeles satt rundt Edwards håndledd - men det som ventet dem i leiligheten var av svært makaber karakter.

Til politiet hadde Edwards beskrevet Dahmer som en «freak», og forklart at han hadde satt håndjern på ham og truet ham med kniv, og da politietterforskerne Rolf Mueller og Robert Rauth søkte rundt i leiligheten fant de en stor kjøttkniv liggende ved sengen på soverommet til Dahmer. I en skuff fant de flere polaroidbilder som viste deler av menneskekropper som var blitt partert, og etter interiøret å dømme var bildene tatt i leiligheten de to politimennene og offeret befant seg i. Dahmer ble arrestert på stedet og de to politietterforskerne tilkalte større styrker. Under arrestasjonen skal Dahmer ha sagt til betjentene at «jeg burde dø for det jeg har gjort».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer