Mann

- Norske kvinner er pene, men...

...mange burde kvitte seg med øl-vommen, sier ALFA-redaktør Magnus Rønningen.

- Jeg er selvopptatt, ærlig, og jeg forsøker å gå fram på en slik måte at jeg ikke behøver å be om unnskyldning etterpå, sier Magnus Rønningen. Foto: Per Ervland
- Jeg er selvopptatt, ærlig, og jeg forsøker å gå fram på en slik måte at jeg ikke behøver å be om unnskyldning etterpå, sier Magnus Rønningen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det blir gjerne oppstyr når han stikker nesa fram. Nå er han ute med det nye mannemagasinet «ALFA», og lanseringen har langt fra gått upåaktet hen.

Reportasjen om norske Afghanistan-soldater som mener krig er bedre enn sex er den saken som har fått mest oppmerksomhet i pressen denne uken.

Magnus S. Rønningen (30), som har ti års erfaring fra Dagbladet, lover at ALFA vil by på mer stoff som treffer hardt. Målgruppen er norske menn generelt.

Første utgave av ALFA og reportasjen om frittalende Afghanistan-soldater har skapt mediestorm. Foto: Per Ervland
Første utgave av ALFA og reportasjen om frittalende Afghanistan-soldater har skapt mediestorm. Foto: Per Ervland Vis mer

- Kvinner er ikke så opptatt av hvordan menn ser ut

- Vi satser på den gode historien, og skriver om det den typisk norske mannen er opptatt av: Damer, bil, nyheter, historie og sport. Det er bilder av nakne damer i bladet, men vi lager et manneblad det ikke er flaut å ha liggende framme - og som også leses av kvinner. Jeg liker å tenke at vi skal være litt av det «ViMenn» var på 80-tallet, Norges beste reportasjeblad.

- Du har beskrevet den typisk norske mannen. Hvordan er den typisk norske kvinnen?

- Hun er mer selvstendig enn kvinner i andre land. Mer frigjort - og penere. Det må ligge gode gener i vikingblodet.

- Hva kan norske kvinner bli bedre på?

- Det finnes altfor mange damer med øl-vom. Det finnes for mange menn med øl-vom også, men kvinner er jo ikke like opptatt av utseendet til det motsatte kjønn som det menn er. Hvis norske kvinner hadde kvittet seg med øl-vommen og norske menn hadde blitt mer interessante, hadde vi vært på god vei.

 • Stram opp kosemagen

 • Ikke redd for «bygdedyret»

  - Hva er den største feilen menn og kvinner gjør overfor hverandre?

  - Alle konflikter bunner i mangel på kommunikasjon. Alle bør forstå at kommunikasjon er hva mottakeren oppfatter, ikke hva du selv prøver å kommunisere.

 • Slik får du drømmeforholdet

 • - Du selv blir gjerne oppfattet som ganske unorsk. Er du det?

  - Hvis det å være traust, tilbakeholden og redd for bygdedyret er å være norsk, stemmer nok det. Jeg er ingen av delene.

  - Har du konstruert et slags «anti jantelov- image» for å skape blest rundt det du gjør?

  - Nei, det er ikke et konstruert prosjekt. Det letteste er å velge minste motstands vei, men det er ikke min måte. Jeg er selvopptatt, ærlig, og jeg forsøker å gå fram på en slik måte at jeg ikke behøver å be om unnskyldning etterpå.

  - Tror du det er slik du framstår for andre?

  - Kanskje ikke alltid.

  - Det var dette du sa om kommunikasjon og hva mottakeren oppfatter, da?

  - Ja. Jeg har kanskje litt å gå på selv der.

  ALFA utgis av Aller Media, en del av konsernet som også eier KK.no-utgiver Aller Internett.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer