Deig 1
1/4 pk gjær
2,5 dl kaldt vann
2,5 dl eplejuice
1 ss nøtteolje,
f.eks. av valnøtt
100 g sammalt hvete, grov
300 g sammalt hvete, fin
150 g hvetemel
Deig 2
2 epler
150 g sammalt hvete, fin
ca. 350 g hvetemel
1 egg til pensling
50 g nøtter, valnøtt/hasselnøtt
Lag deig 1. Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, olje og eplejuice. Rør inn sammalt og vanlig hvetemel, til deigen blir jevn og fin. Sett den i kjøleskapet i 10–12
timer. Lag deig 2. Finhakk nøtter. Riv eplene på den grove siden av rivjernet og ha i nøtter (gjem noe til pynt). Bland inn i deig 1. Ha i litt etter litt av sammalt fin hvete og hvetemel til
deigen blir smidig. Hev i 1 time og form til rundstykker. Etterhev på bakepapir og stekeplate i 1 time. Pensle dem med egg og strø over hakkede nøtter. Stek på 225° i cirka 20 minutter.
Næringsinnhold
Hele oppskriften:
Karbohydrater: 700 g
Kcal: 4131
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 149 g
Fett: 74 g
Per rundstykke: divider tallene over på antall rundstykker.
