Kultur & Underholdning

Nøtterundstykker med eple

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





Deig 1
1/4 pk gjær
2,5 dl kaldt vann
2,5 dl eplejuice
1 ss nøtteolje,
f.eks. av valnøtt
100 g sammalt hvete, grov
300 g sammalt hvete, fin
150 g hvetemel

Deig 2
2 epler
150 g sammalt hvete, fin
ca. 350 g hvetemel
1 egg til pensling
50 g nøtter, valnøtt/hasselnøtt

Lag deig 1. Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, olje og eplejuice. Rør inn sammalt og vanlig hvetemel, til deigen blir jevn og fin. Sett den i kjøleskapet i 10–12
timer. Lag deig 2. Finhakk nøtter. Riv eplene på den grove siden av rivjernet og ha i nøtter (gjem noe til pynt). Bland inn i deig 1. Ha i litt etter litt av sammalt fin hvete og hvetemel til
deigen blir smidig. Hev i 1 time og form til rundstykker. Etterhev på bakepapir og stekeplate i 1 time. Pensle dem med egg og strø over hakkede nøtter. Stek på 225° i cirka 20 minutter.
Næringsinnhold
Hele oppskriften:
Karbohydrater: 700 g
Kcal: 4131
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 149 g
Fett: 74 g
Per rundstykke: divider tallene over på antall rundstykker.

Nøtterundstykker med eple
Nøtterundstykker med eple Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer