Kultur

Ny badesesong

Sladder, kjønnslukt, slekt og tyveri står på plakaten for årets første bokbad. Og til å lede moroa er en av Norges blondeste raddiser hentet inn.

Ny badesesong
Publisert
Sist oppdatert
I dag er det klart for årets første bokbad. Fra høsten 1996 har NRK vært til stede og laget TV av de populære badene, som har vært ledet av Eva Bratholm og Anne Grosvold. Årets programleder og intervjuer er den tidligere RV-lederen Aslak Sira Myhre, som selv er aktuell med barnebok om politikk.I mange år har bokbadene på Rockefeller i Oslo vært fullstappet av litteraturinteresserte publikummere, og det ser ikke ut som om årets bokbad skal bli mindre populære. Litt forskjell blir det allikevel. Bokklubben har i år tatt over satsningen, og sender for første gang bokbadene ut på web-tv.Først ute blant forfatterne er Helene Uri som tidligere i år sjokkerte med den store Blindern-romanen, der ansatte sladrer mer enn de forsker, kolleger stjeler hverandres prosjekter, og kjønnslukten siver ut av kontordørene. I samme program skal Anne Karin Elstad snakke om sin siste roman, som handler om henne selv.Senere i høst får vi høre Levi Henriksen fortelle om roadboken «Babylon Badlands», hvor han tar med leserne ut fra harryland rund Kongsvinger til selveste Utlandet: USA. Vi skal møte svenske Liza Marklund, som er aktuell med en ny krim om overarbeidede og tidsklemte Annika Bengtzon. Marklund er ikke kjent for å snakke i små bokstaver.Dag Solstad derimot, er kjent for å snakke klarere på trykk enn i tale. Men til bokbadet skal han. Det samme skal Erik Fosnes Hansen, som etter mange års skrivepause endelig er klar med ny roman. Anne Holt kommer også. Og Odd Nordstoga, Elvira Nikolaisen og Maria Mena kommer for å synge. Kommer du?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer