Egoistisk:

Ny studie viser at det lønner seg å ikke være egoistisk

Det er ikke alltid spisse albuer er lurt i arbeidslivet.

EGOISME LØNNER SEG IKKE I LENGDEN: Resultatet av en ny studie viser overraskende at sjenerøsitet lønner seg mest i det lange løp. FOTO: NTB Scanpix
EGOISME LØNNER SEG IKKE I LENGDEN: Resultatet av en ny studie viser overraskende at sjenerøsitet lønner seg mest i det lange løp. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ser du på deg selv som gavmild, omsorgsfull og empatisk? Da er sannsynligheten stor for at du tjener mer enn dine mer egoistiske venner.

Mange tenker nok at egoisme lønner seg, og at det å først og fremst tenke på seg selv og ha litt spisse albuer kan føre til bedre jobber og høyere lønninger.

Forskere ved Stockholms universitet ønsket å finne ut om dette stemmer, og gjennomførte en studie basert på analyser av fire store europeiske og amerikanske databaser som blant annet måler inntekt og antall barn, skriver forskning.no.

Resultatet viser overraskende at sjenerøsitet lønner seg mest i det lange løp. De mest egoistiske gjør det dårligst, og folk som er litt mer gavmilde og omsorgsfulle har høyere lønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer