Musikk

Nydelige Neko Case

Flott, alternativ country for de blødende hjerter.

Publisert
Sist oppdatert
Neko Case, kjent fra indiepobandet The New Pornographers, er tilbake med soloalbum nummer fem, Fox Confessor Brings the Flood. Det er nok en helstøpt plate fra frøken Case, og midt i blinken for deg med sansen for pedal steele, skeiv country og tekster av det blå slaget.Neko synger med autoritet og sårhet, stemmen hennes er røykfylt, klokkeklar og kraftig, og vokalen løfter platen fra det den kunne vært dersom noen andre hadde sunget den - fin, men ikke så mye mer. Jeg får assosiasjoner til både Patsy Cline og Stevie Nicks når Neko synger, hun har en utrolig gripende stemme som passer like godt til klassisk country som mer slepen pop . Første spor klarer ikke helt å fange denne lytteren, men fra låt nummer to er du hekta: Star Witness er en nydelig låt som setter tonen for resten av platen.My true love drowned in a dirty old panOf oil that did run from the blockOf a falcon sedan 1969The paper said '75There were no survivorsNone found alive,synger Neko og vi skjønner at dette ikke kommer til å ende godt. Fox Confessor Brings the Flood er en plate for de blødende hjerter, for lengtende sjeler, og for deg som har sansen for de mørke, fine stemningene Case rendyrker. Hun har med seg drahjelp fra band som Giant Sand og Calexico, som gir en pekepinn på hvor i americana-landskapet vi befinner oss. Neko er en kvinne som vet å borre i alle vanskelige følelser man egentlig ikke vil ta innover seg - legg bare merke til hvordan innledningen til spor fire, A Widow's Toast, bokstavelig talt dirrer midt mellom smerte og optimisme. i kollisjonen mellom en traurig nåtid og den enklere framtiden Neko - vi alle - håper vil komme. Som et bittersøtt svar til den foregående låtas refreng, That echo chorus lied to me with its «Hold on, hold on, hold on, hold on» fungerer den utmerket.Noen vil kanskje hevde at timingen på utgivelsen er dårlig - normalt forbinder vi musikk av typen Neko Case gjør så ypperlig, med regnfylte høstkvelder. Jeg er ikke enig. Nekos blanding av country, folk og rock passer ypperlig også i disse dager hvor våren gir oss et snikglimt av lysere tider. Synes du Neko Case virker spennende? Du kan høre hele albumet her før du løper til platebutikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer