Kultur

Nyforelskede rockegutter

Red Hot Chili Peppers tilbake med dobbeltalbum.

Publisert
Sist oppdatert
Den opprinnelige planen var enkel og håndfast. Red Hot Chili Peppers skulle skrive 13 låter, file og fikse på dem og gjøre dem så gode som overhodet mulig, slik at resultatet skulle bli et håndterbart lite stykke kunst.- Vi tenkte at vi skulle lage en konsentrert, gammeldags plate. En håndfull enkle, umiddelbare låter. Det tok litt av, kan du si, forteller vokalist Anthony Kiedis til musikkmagasinet Rolling Stone.Red Hot Chili Peppers lanserer i dag sitt niende studioalbum, Stadium Arcadium. I stedet for et spinkelt enkeltalbum ble det et massivt dobbeltalbum, med 25 låter bandet selv beskriver som deres beste noensinne. - Å gi ut en dobbelt-CD er galskap. Det i seg selv er grunn nok til å gjøre det, sa gitarist John Frusciante nylig til VG. Han mener kvartetten nå har funnet sin virkelige form, og at plata derfor er for en milepæl å regne.Frusciante forlot bandetda Red Hot Chili Peppers fikk sitt store gjennombrudd med Blood, Sugar, Sex, Magic. Helt på tampen av 90-tallet fant han tilbake til gamle bandkompiser, og sørget for at Red Hot Chili Peppers igjen nådde de store massene med funkrock på Californication. Det er et langt mer stabilt og harmonisk band som står klare for å erobre verden på nytt i 2006.Gutta har etter sigendedroppa dop og andre fanterier, flere av dem har funnet kjærlighet og familielykke, og hevder selv å være bedre forberedt enn noensinne. Der vokalist Kiedis tidligere snerret «I want to party on your pussy» er han nå mer opptatt av de mykere sidene i livet: «All I want is for you to be happy/And take this woman and make you my family». Har gjengen blitt softe?- Mens vi laget albumet ble samtlige bandmedlemmer forelsket. Det var første gang vi alle var nyforelskede samtidig, og vi utnyttet den energien til fulle. Spesielt var det givende å følge bassist Flea, som fikk et stadig mer seriøst forhold til kjæresten. Nå fikk de nettopp en liten datter, forteller Anthony Kiedis.Å si at dette er en overgang for bandet, vil være en underdrivelse. Få band har opplevd mer turbulens enn det Red Hot Chili Peppers har gjort siden de startet i 1983. Bandmedlemmene har hatt et narkotikaforbruk høyt over anbefalt mengde. I 1988 døde bandets opprinnelige gitarist, Hillel Slovak, av en heroinoverdose. John Frusciante ble hentet inn som erstatter, men også han slet med heroinavhengighet, og var døden nær flere ganger. Nå ser det omsider ut somroen og freden hersker blant de tidligere svært så utagerende rockerne. Og i kveld sparker de i gang en omfattende verdensturné på legendariske Irving Plaza i New York. Foreløpig står ikke noe norgesbesøk på plakaten, men fansen kan trøste seg med at MTV sender et konsertopptak gjort med bandet på Alcatraz 29. april i år. Konserten vises 11. mai.LES I MORGEN: kk.no anmelder Stadium Arcadium

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer