Nystekte Brød

Nystekte brød

Her er brødene som får deg til å lengte etter en god frokost, et mellommåltid eller litt fristende kveldsmat. Kna, stek og nyt!

Nystekte brød
Publisert
Sist oppdatert

Brytebrød(ca. 12 biter)

Du kan velge å dyppe bollene i bare én av frøtypene eller sette sammen et bollebrød med ulike frø og korn. Da får bollene ekstra festlig utseende.

25 g gjær2 dl melk1 dl matyoghurt50 g romtemperert smør¾ ts salt2 dl sammalt hvete, fintca. 4 dl hvetemel

Pynteforslag:hvite og svarte sesamfrøhvite og blå valmuefrøsolsikkekjernergresskarfrølinfrøchiafrøhavregrynrevet ost

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melk og yoghurt til det blir lunkent. Rør gjæren ut i væsken og rør til den oppløses.

Tilsett mykt smør og salt. Bland i grovt mel, og arbeid deigen smidig med hvetemel til den blir blank og knapt slipper bakebollen. Dekk med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.

Arbeid sammen deigen lett og ta den opp på melet bakebord. Del i 12 like store biter. Fukt et kjøkken­papir med vann. Trill ­bollene ut og form etter fantasien, f.eks. til knuter og snurrer. Trykk dem lett mot det fuktige papiret. Dypp dem deretter i pynten (se pynteforslag) og legg bollene på bakepapir med ca. 1 cm ­mellomrom. Da kan bollen heve sammen til et brød. Sett bollene til heving i ca. 30 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer