Kjøtt

Oksefilet som saltimbocca med parmaskinke, potet lyonnaise, bonbon med syrlig kål og bacon, artisjokk-krem, glaserte grønnsaker og sherrysjy

Publisert
Sist oppdatert





(Til 4 personer)
4 x ytrefilet av okse à 180 g
4 skiver parmaskinke
2 ss finstrimlet salvie
2 finhakkete hvitløk
salt og pepper

Oksefiletene krydres med salt og pepper. Rull en skive parmaskinke rundt fileten med litt salvie mellom kjøtt og skinke. Brun i panne med godt smør, hvitløk og resten av salvien. (Ikke vask eller skyll stekepannen, den skal kokes inn med sherry til sjyen). Etterstekes
så i ovn ved 190° i ca. 5–8 min. La kjøttet hvile i 5 min. før servering.

Sherrysjy
1 dl sherryeddik
2 dl rødvin
1 ss finhakket sjalottløk
2 ss usaltet smør

Ha sherry, rødvin og sjalottløk over i den stekepannen du har stekt kjøttet i. La dette få koke inn til ca. 1/3 og rør inn smør. Sil av løken.

Potet lyonnaise
500 g små poteter
150 g strimlet løk
2 fedd finhakkede hvitløk
ferskpresset sitronsaft
salt og pepper

Potetene vaskes, skrelles og deles opp i skiver og blandes med løk og hvitløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Stek i langpanne i ovn ved ca. 200° i 15 til 20 minutter.

Artisjokk-krem
2 rensede kokte artisjokker (kan erstattes med for eksempel kokt sellerirot)
2 dl fløte
1 ss usaltet smør
salt og pepper
ferskpresset sitronsaft

Artisjokkene deles opp og kokes opp sammen med fløte og smør. Kjøres så til puré i hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Pureen varmes så vidt opp like før servering.

Bonbon med syrlig kål og bacon
1/2 strimlet spisskål
1 løk i skiver
1 dl vann
1 ss hvitvinseddik
1 ts sukker
salt og pepper

Alle ingredienser blandes i en kjele og kokes opp med lokk i tre til fem minutter. Fjern
lokket. Kok så videre til all væske er fordampet. Pass på å røre godt med en tresleiv så det ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Smak til med salt og pepper.

200 g brunet bacon i terninger
4 flak vårrulldeig eller kjevlet butterdeig
1 dl rapsolje

Baconet vendes inn i kålen og pakkes inn i vårrulldeigen. Det er viktig at vårrullen er helt
tett. Pensle godt med olje og stek gyllen i ovn ved ca. 200°.

Glaserte grønnsaker
4 knaskegulrøtter
8 små løk
1 pk. aspargesbønner
1 ss usaltet smør
salt og pepper
ferskpresset sitronsaft

Gulrøtter og løk skrelles. Tuppene på aspargesbønnene fjernes. Alle grønnsakene
forvelles hver for seg i godt saltet, kokende vann. Avkjøles så i isvann eller kaldt springvann. Smør varmes svakt opp i en kjele sammen med grønnsakene. Like før servering smakes de til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Oksefilet som saltimbocca med parmaskinke, potet lyonnaise, bonbon med syrlig kål og bacon, artisjokk-krem, glaserte grønnsaker og sherrysjy
Oksefilet som saltimbocca med parmaskinke, potet lyonnaise, bonbon med syrlig kål og bacon, artisjokk-krem, glaserte grønnsaker og sherrysjy Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer