Kjøtt

Oksefilet som saltimbocca med parmaskinke, potet lyonnaise, bonbon med syrlig kål og bacon, artisjokk-krem, glaserte grønnsaker og sherrysjy

Publisert
Sist oppdatert
(Til 4 personer)4 x ytrefilet av okse à 180 g4 skiver parmaskinke2 ss finstrimlet salvie2 finhakkete hvitløksalt og pepperOksefiletene krydres med salt og pepper. Rull en skive parmaskinke rundt fileten med litt salvie mellom kjøtt og skinke. Brun i panne med godt smør, hvitløk og resten av salvien. (Ikke vask eller skyll stekepannen, den skal kokes inn med sherry til sjyen). Etterstekesså i ovn ved 190° i ca. 5–8 min. La kjøttet hvile i 5 min. før servering.Sherrysjy1 dl sherryeddik2 dl rødvin1 ss finhakket sjalottløk2 ss usaltet smørHa sherry, rødvin og sjalottløk over i den stekepannen du har stekt kjøttet i. La dette få koke inn til ca. 1/3 og rør inn smør. Sil av løken.Potet lyonnaise500 g små poteter150 g strimlet løk2 fedd finhakkede hvitløkferskpresset sitronsaftsalt og pepperPotetene vaskes, skrelles og deles opp i skiver og blandes med løk og hvitløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Stek i langpanne i ovn ved ca. 200° i 15 til 20 minutter.Artisjokk-krem2 rensede kokte artisjokker (kan erstattes med for eksempel kokt sellerirot)2 dl fløte1 ss usaltet smørsalt og pepperferskpresset sitronsaftArtisjokkene deles opp og kokes opp sammen med fløte og smør. Kjøres så til puré i hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Pureen varmes så vidt opp like før servering.Bonbon med syrlig kål og bacon1/2 strimlet spisskål1 løk i skiver1 dl vann1 ss hvitvinseddik1 ts sukkersalt og pepperAlle ingredienser blandes i en kjele og kokes opp med lokk i tre til fem minutter. Fjernlokket. Kok så videre til all væske er fordampet. Pass på å røre godt med en tresleiv så det ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Smak til med salt og pepper.200 g brunet bacon i terninger4 flak vårrulldeig eller kjevlet butterdeig1 dl rapsoljeBaconet vendes inn i kålen og pakkes inn i vårrulldeigen. Det er viktig at vårrullen er helttett. Pensle godt med olje og stek gyllen i ovn ved ca. 200°.Glaserte grønnsaker4 knaskegulrøtter8 små løk1 pk. aspargesbønner1 ss usaltet smørsalt og pepperferskpresset sitronsaftGulrøtter og løk skrelles. Tuppene på aspargesbønnene fjernes. Alle grønnsakeneforvelles hver for seg i godt saltet, kokende vann. Avkjøles så i isvann eller kaldt springvann. Smør varmes svakt opp i en kjele sammen med grønnsakene. Like før servering smakes de til med salt, pepper og litt sitronsaft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer