Mat

Oksestek med fløtepoteter

Skikkelig mat når du er skikkelig sulten.

Publisert
Sist oppdatert




(Til fire personer)

500 g poteter
400 g jordskokker
salt og pepper
1 dl kremfløte

Oksestek:
1 kg oksestek
salt og pepper
Grønn salat:
100 g rucola
150 g babyspinat

Dressing:
1 ts sennep
3 ss estragoneddik
3 ss olivenolje
salt og pepper

Legg poteter og jordskokker i lag med salt og pepper i en ildfast form. Hell fløten over og sett den i ovn på 200 grader i 25 minutter. Gni oksesteken inn med mye salt og pepper og brun den godt på alle sider. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av steken og sett den i ovnen på rist over potetene.

Ta steken ut når termometeret viser 60 grader og la den hvile i ti minutter. Skjær kjøttet i tykke skiver. Bland rucola og babyspinat, og rist ingrediensene til dressingen i et tomt syltetøyglass med lokk. Ha dressingen i salaten og bland godt.

Okestek med fløtepoteter - når du har tid.
Okestek med fløtepoteter - når du har tid. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer