Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp

OL-helten skjøt og drepte kjæresten på Valentinesdagen

Oscar Pistorius trodde inntrengere hadde tatt seg inn i leiligheten.

OSCAR PISTORIUS OG REEVA STEENKAMP: Kjæresteparet bodde sammen i et luksusområde i Pretoria i Sør-Afrika. 14. februar 2013 endte han hennes liv i hva han hevder var en fatal ulykke. FOTO: NTB
OSCAR PISTORIUS OG REEVA STEENKAMP: Kjæresteparet bodde sammen i et luksusområde i Pretoria i Sør-Afrika. 14. februar 2013 endte han hennes liv i hva han hevder var en fatal ulykke. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

- Jeg forsøkte bare å beskytte Reeva. Jeg begikk en feil. Jeg begikk en feil, gjentok den 26 år gamle sør-afrikanske mannen Oscar Pistorius gråtkvalt og oppløst i tårer under rettssaken mot ham i 2014.

Året før, natt til Valentinsdagen, skjøt og drepte han sin daværende kjæreste Reeva Steenkamp. Hun ble bare 29 år.

Drapet nådde nyhetene i rekordfart, for skytteren var ingen hvem som helst - han var Sør-Afrikas gullgutt og selve symbolet på at man kan nå målene sine uansett forutsetning.

Han var Oscar Pistorius, med kallenavn som «Mannen uten bein» og «Blade Runner», som på mirakuløst vis og med mange hindringer underveis hadde kvalifisert seg til Sommer-OL i London i 2012. Der skulle han skulle løpe side om side med funksjonsfriske løpere.

I tillegg hadde han hele seks OL-gull i Paralympics.

Oscar ble født med diagnosen fibular hemimelia, som gjorde at beina hans var deformerte. Da han var 11 måneder ble begge beina amputert rett under kneet, og han måtte lære seg å gå med proteser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer