Kultur

Ole Brumm fyller 80

Den spreke bjørnen inviterer til fest i Hundremeterskogen, og snart får du se Brumm slik du aldri har sett ham før.

Foto: Disney
Foto: Disney Vis mer
Publisert
Sist oppdatertDen 14. oktober er det hele 80 år siden forfatteren A. A. Milne gav liv til den honningelskende bjørnen Ole Brumm. Gjennom åtte tiår har den lille gule gitt inspirasjon, tanker, ideer og underholdning til både barn og voksne. «Ja, takk, begge deler» bør for eksempel være kjent for de aller fleste.

I anledning Ole Brumms 80-årsdag, feirer Disney med brask og bram helt inn i 2007. Det er laget en egen jubileumsside på internett hvor du kan bli kjent med Ole Brumm og alle vennene hans gjennom konkurranser og puslepill.

I tillegg slippes klassikeren «Filmen om Ole Brumm» i en jubileumsutgave. Til neste år kommer også en nyprodusert, dataanimert tvserie med navn «Mine venner Tigergutt og Ole Brumm», som har premiere på Disney Channel.

Inspirasjonskilden til bøkene var Milnes sønn Christopher Robin og bamsen hans. Kristoffer Robin er også en av figurene i den lille skogen, i tillegg til Tigergutt, Nasse Nøff, Petter Sprett, Tussi, Ugla, Hr. Muldvarp, Kengu og det lille kengurubarnet Roo.

Den enkle og drømmende livfilosofien som alle kan kjenne seg igjen i, ble en formidabel suksess. Ole Brumm er oversatt til 29 språk, mens bøkene når ut til hele 30 land. Den lille vennegjengen er evige optimister som setter pris på de små ting.

En av grunnene til at de har slått så godt an i alle aldersgrupper, er nok fordi de på den enkleste måten minner oss om hva som er viktig i livet. For enkelte voksne har også bjørnen blitt en kultfigur på lik linje med andre store tenkere.

Nøff gikk forsiktig nærmere Brumm bakfra.
- Brumm, hvisket han.
- Ja, Nøff, sa Brumm
- Ingenting, sa Nøff og tok labben hans.
- Jeg ville bare være ganske sikker på at du var her.


Bjørnen med det store hjertet grubler mye om livets finurlige veier, og de tidløse tankene om ekte vennskap, lojalitet og ærlighet er noe også framtidige generasjoner kommer til å bli sjarmert av.

kk.no ønsker verdens beste bamse til lykke med fødselsdagen!

LES OGSÅ:
 • Disney med ny tv-kanal
 • Disney spisser satsingen
 • Tigergutt med blomster og sitt gode spretthumør til bursdagsbarnet.
  Tigergutt med blomster og sitt gode spretthumør til bursdagsbarnet. Vis mer
  Ole Brumm er alles favorittbjørn, uansett om man er ny eller gammel i livet.
  Ole Brumm er alles favorittbjørn, uansett om man er ny eller gammel i livet. Vis mer
  Til og med Tussi har fått på seg bursdagssmilet.
  Til og med Tussi har fått på seg bursdagssmilet. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer