Emilie Enger Mehl:

Om dating: – Det skal litt til før jeg stoler på noen

Emilie Enger Mehl har endelig skjønt hva frasen «sliding into DM’s» betyr.

OPPLEVER AT DAMER HEIER PÅ HVERANDRE: Jeg er veldig takknemlig for at jeg lever i 2022 slik at det går an å ha en statsråd som er 28 år og kvinne, forteller Emilie Mehl til KK. FOTO: Astrid Waller
OPPLEVER AT DAMER HEIER PÅ HVERANDRE: Jeg er veldig takknemlig for at jeg lever i 2022 slik at det går an å ha en statsråd som er 28 år og kvinne, forteller Emilie Mehl til KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Da Emilie Enger Mehl (28) fikk tilbudet om å delta i realityprogrammet Kompani Lauritzen i fjor, visste hun ikke at hun senere samme høst også skulle få tilbud om å bli statsråd.

Begge rollene har gjort at hun har blitt et enda mer kjent fjes for folk flest. Men hvordan havnet hun her?

KK møter en blid og imøtekommende statsråd på kontoret i Justis- og beredskapsdepartementet en regnfull mandag i april. Kaffen står klar på bordet og latteren sitter løst. Vi merker raskt at dette er en dame som er flink med ord, slik som politikere ofte er, uten at hun gjemmer seg bak dem.

Dro til USA

Et utvekslingsår på videregående var det som skulle styrke den politiske interessen for Emilie. Da hun bodde et år i en forstad til byen Grand Rapids i Michigan i USA, så hun tydelig de store sosiale forskjellene i samfunnet. Det trigget noe i henne som førte til en politisk vekker.

Hun er fra en familie der samfunnsengasjementet er stort og det gjerne snakkes om politikk rundt middagsbordet, men ingen har vært tilknyttet et parti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer