Ellen De Generes får kritikk

Om Ellen: – Aldri møtt noen så manipulerende og selvopptatt

Tidligere barnestjerne kommer med sterke påstander om hvordan Ellen DeGeneres skal ha styrt livet hans fra han var 12 år.

ELLEN DEGENERES: På toppen av sin karriere var The Ellen Show på alles lepper. Siden har Ellen Degeneres og showet måttet tåle kritikk fra flere hold. FOTO: Andrew Harnik/NTB
ELLEN DEGENERES: På toppen av sin karriere var The Ellen Show på alles lepper. Siden har Ellen Degeneres og showet måttet tåle kritikk fra flere hold. FOTO: Andrew Harnik/NTB Vis mer
Publisert

Da 12 år gamle Grayson Chance la ut en video på YouTube i 2010, ante han ikke at den skulle bli plukket opp av en av verdens på den tiden mest populære TV-show.

På 2010-tallet var The Ellen Show et av de mest populære talkshowene, og med millioner av seere verden over, var en opptreden hos Ellen gull verdt.

12-årige Grayson var en ekstremt talentfull pianist med sterk sangstemme, og i Ellens studio spilte han Lady Gagas «Paparazzi» med en innlevelse som fikk gjestene til å måpe.

Ellen DeGeneres' slagord var «Be kind», og etter showet ga hun Grayson ti tusen dollar og et nytt piano, og påtok seg en slags coach-rolle. 12-åringen hadde potensial til å bli en slags ny Justin Bieber, og DeGeneres skaffet ham managere som jobbet med Lady Gaga og Madonna, og hjalp ham å få en avtale med en anerkjent bookingagent.

Graysons mor skal ha sagt: «Det var en kjempeeksplosjon».

Ifølge musikkmagasinet Rolling Stone skal DeGeneres ha sagt til Graysons mor allerede ved første møte at hun «aldri noensinne ville trenge å arbeide igjen». I intervjuet med magasinet, som ble publisert i september 2022, husker Grayson at DeGeneres sa til ham: «Jeg skal beskytte deg. Jeg skal være der for deg. Vi skal gjøre dette sammen».

I intervjuet påstår imidlertid Grayson at forholdet til DeGeneres raskt utviklet seg til å bli kontrollerende, og at hun styrte alt fra hva han skulle ha på seg, til hvilke opptredener han fikk lov til å gjøre. Han beskriver at hun først var «svært engasjert», men siden ble «dominerende og altfor kontrollerende», og var som et slags skjult kamera i livet hans.

– Hele uken min, hele måneden, hele året kunne forandre seg av en tekstmelding fra henne. Det var fryktelig.

Grayson forteller at da en av platene hans noen år senere fikk blandede kritikker, kuttet DeGeneres kontakten. Grayson beskriver det som et traume å først ha blitt oppdaget av DeGeneres, og siden fullstendig forlatt av henne.

Graysons mor gir i artikkelen et mer nyansert bilde av DeGeneres og beskriver henne som en forretningskvinne:

– Jeg tror ikke hun inviterte gjester inn i livet sitt eller tok noen under vingen, om hun ikke trodde det ville komme noe ut av det. Om det ikke ga raske nok resultater for henne, begynte hun å avslutte eller stenge oss ute.

Takk nei

Grayson var siden gjest i flere av programmene, i forbindelse med nye platelanseringen, og Grayson forteller i intervjuet at mens DeGeneres smilte til ham foran kamera, overså hun ham backstage, og spurte aldri hvordan han hadde det. Da showet ble lagt i mai 2022 og skulle ha sin siste innspilling, skal Grayson ha blitt invitert, men han takket nei.

– Hvordan i all verden kan jeg sitte der og være takknemlig og la henne få æren?: «Se hva jeg gjorde for denne ungen. Nå er han artist og opptrer fortsatt, og alt er takket være meg».

Priser og kritikk

The Ellen Show og Ellen DeGeneres selv har mottatt en rekke TV-priser, og også Medal of Freedom, som tidligere president Obama overrakte henne i 2016.

FRIHETENS PRIS: Tidligere president Obama overrekker Ellen Degeneres Medal of Freedom i 2016. FOTO: Pat Benic/UPI/Shutterstock/NTB
FRIHETENS PRIS: Tidligere president Obama overrekker Ellen Degeneres Medal of Freedom i 2016. FOTO: Pat Benic/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

I 2022 opplevde Ellen DeGeneres og showet en storm av kritikk fra tidligere ansatte, som beskrev et giftig arbeidsmiljø, og at folk hadde fått sparken av legebesøk eller for å ha deltatt i begravelse. Det kom også påstander om rasisme, og sjefer skal ha blitt anklaget for seksuelt upassende oppførsel. Ellen DeGeneres tok opp anklagene i showet og sa:

«Jeg har fått vite at det har skjedd ting her som aldri skulle ha skjedd. Jeg tar det veldig alvorlig, og vil si unnskyld til de som ble berørt».

I artikkelen i Rolling Stone svarer ikke DeGeneres på kritikken fra Grayson Chance, og det kommer heller ikke frem hvorvidt det magasinet har forsøkt å innhente en kommentar fra henne.

Kilde: Rolling Stone Magazine

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer