Line Langmo

- Om jeg ser noe jeg liker og ikke finner, går jeg til mamma, og så sier hun: «Det der strikker vi jo på to minutter!

Kjendisstylist Line Langmo bruker ikke kveldene til premierefester. Når barna har lagt seg, setter hun seg i sofaen sammen med mamma – og strikker.

STRIKKER TIL BARNA: – Jeg strikker mye til barna. Gensere og luer. Men hele drakter i bomullsgarn har jeg aldri strikket, forteller Line.  Foto: Ida Bjørvik
STRIKKER TIL BARNA: – Jeg strikker mye til barna. Gensere og luer. Men hele drakter i bomullsgarn har jeg aldri strikket, forteller Line. Foto: Ida Bjørvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Line Langmo (35) er stylist og blogger, og er aktuell med strikkeboken «Strikk med Line Langmo», i samarbeid med Dale Garn (Ascheoug).

Med navn som Tone Damli og Bertine Zetlitz på kundelista skulle man tro det gikk mest i champagne og røde løpere for livsstilsblogger og stylist Line Langmo. Men når barna Olivia (4) og Orion (6 md.) har lagt seg, ja, da kryper Line helst opp i sofaen med et strikketøy. 

LES OGSÅ: Maria Mena: - Jeg måtte jo si ja til et meget spesielt stylistoppdrag

– Jeg strikker mest fra trendbildet. Om jeg ser noe jeg liker og ikke finner, går jeg til mamma, og så sier hun: «Det der lager vi jo på to minutter!» 

Line strikket sin første genser da hun var tolv. Siden er det blitt mange, ofte på bestilling fra venninner. På bloggen deler hun strikketips og oppskrifter: 

– Jeg får mange fornuftige spørsmål, og noen litt rare. En lurte på: «Det står at man skal strikke med to tråder, og jeg har bare ett nøste. Hva gjør jeg?» Den kommentaren synes jeg var veldig søt, og jeg er veldig glad for å kunne hjelpe. 

LES OGSÅ: Oppskrift på superenkel langjakke

Spesielt mye strikking blir det i feriene på hytta på Beitostølen og i huset i Frankrike. Men tradisjonell strikk med masse mønster er ikke noe for Line. Akkurat det har sine fordeler, spesielt når hun strikker sammen med mamma: 

– Siden jeg ikke følger oppskrifter, slipper jeg å telle, så da blir det mye snakking og strikking. Det går hånd i hånd. Om jeg står fast, spør jeg alltid mamma, og om ikke hun vet, så søker jeg på YouTube. Det som er bra med mamma, er at hun ikke har så kompliserte løsninger. Og det blir alltid veldig fint.

Mamma Bente Holden Langmo skyter inn fra sidelinjen. 

– Jeg føler meg veldig privilegert som kan ha et så godt forhold til datteren min.

DESIGNER: – Mamma og jeg har designet plaggene i boken, mens Dale garn har utformet oppskrift­ene på «strikkespråket» og sjekket at alt er riktig. Foto: Ida Bjørvik
DESIGNER: – Mamma og jeg har designet plaggene i boken, mens Dale garn har utformet oppskrift­ene på «strikkespråket» og sjekket at alt er riktig. Foto: Ida Bjørvik Vis mer

LES OGSÅ: Slik har Skappel- og Langmo-genserne blitt en kjempesuksess

Stylist for Bertine Zetlitz og Tone Damli

Stylistkarrieren startet ved en tilfeldighet. Line drev motebutikk med moren, da hun fikk et oppdrag for Bertine Zetlitz. Siden har hun stylet artisten i både videoer og tv-program, og er stylist for Tone Damli. 

– Jeg er i mammaperm nå, men merker at jeg ikke kan koble ut 100 prosent. Det kan være vanskelig å komme tilbake som frilanser etter å ha tatt et års permisjon. Men samtidig så styrer jeg dagene veldig selv. 

– Men tid til å strikke får du? 

– Ja. Det er jo på kvelden jeg gjør det. Jeg er mye flinkere rundt påske og jul. Det er da jeg får ånden over meg. 

En langkjole? Hun kunne fint strikket det, forteller Line. Men har hun et strikkeprosjekt som ble skikkelig mislykket?

– Jeg har påbegynt mange gensere som ikke ble 100 prosent meg. Men jeg fullfører alltid. Kanskje er det en venninne som synes det er fint? Ikke sånn at jeg prakker det på dem. Haha. Men jeg synes det er veldig vanskelig å kaste noe man har strikket selv. 

Da Line ble mor for annen gang for et halvt år siden, hadde hun ikke ligget på latsiden. Laget like godt strikkebok med mamma mens hun var gravid: 

– Boken er enkle oppskrifter, der vi har lekt oss med mønster og fristylet litt. Vi er mest glad i tykt og pusete garn. 

Tospannet har designet klær for både liten og stor, og litt til far også. Da bildene skulle tas, stilte hele familien som foto-modeller. Det samme gjorde Tone Damli og Bertine Zetlitz: 

– Tone og Bertine har plukket hver sin favoritt og fått hver sin genser oppkalt etter seg. 

Lines favorittdesignerne er Sonia Rykiel, Chloé og Stella McCartney, og hun lar seg gjerne inspirere. Men hvordan er det, kopierer hun vilt og ubehersket fra catwalken?  

– Det hender jeg ser ting jeg liker og bruker som inspirasjon. Men jeg kopiere ikke. Kanskje jeg legger til andre detaljer som jeg liker, og dermed gir klærne et personlig preg. 

Hva strikkingen gir henne? Line er ikke i tvil: 

– Det gir meg en ro, nesten som en meditasjon. Da er det ikke plass til telefon og sosiale medier. Og det er gøy å skape noe, et unikt plagg man har laget helt selv. 

Denne saken står også i KK nr 8, 2017, og der står også oppskriften på genseren til Line.

redaksjonen@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer