Soulaima Gourani:

Om noen år vil ikke arbeidslivet være til å kjenne igjen

Barna kommer ikke til gå på skole fra 8 til 15 hver dag, og vi kommer ikke til å oppsøke et legekontor når vi trenger helsetjenester, spår Soulaima Gourani.

– Framtidens talenter er de som er flinke til å være sammen med mennesker. Og folk som kan regne, kode og programmere, spår Soulaima Gouranin. FOTO: Carsten Seidel
– Framtidens talenter er de som er flinke til å være sammen med mennesker. Og folk som kan regne, kode og programmere, spår Soulaima Gouranin. FOTO: Carsten Seidel Vis mer
Publisert

Hvordan ser hverdagen din ut i dag? Står du opp, drar på jobb, henter barna på skolen, kjører til butikken og handler inn til middag? Det kommer du ikke til å fortsette med.

I hvert fall ikke ifølge rådgiver, samfunnsdebattant og foredragsholder Soulaima Gourani.

I framtiden kommer vi ikke til å dra på jobb, ettersom de fleste av oss vil jobbe hjemmefra eller fra et satellittkontor. Det er heller ikke sikkert at barna kommer til å dra på skolen hver dag, men få undervisning hjemme via internett. Og dagligvarehandler? De kommer ikke til å finnes. Innkjøpene gjør du på nettet, og varene blir kjørt hjem til deg.

Soulaima Gourani bor i dag i verdens teknologihovedstad, Palo Alto i Silicon Valley i California, som er utgangspunktet for alle trendene og tendensene som sprer seg til resten av verden på et eller annet tidspunkt. Og du kan like gjerne begynne å følge med på denne utviklingen først som sist, for livet til Soulaima Gourani ser omtrent sånn ut:

Hun er medeier av flere bedrifter, men treffer nesten aldri sine ansatte, som hun omtaler som sine kolleger. Hun aner faktisk ikke hvor i verden de befinner seg. Hun går stort sett aldri inn i en dagligvarehandel eller noen annen butikk, for den saks skyld, men bestiller alt på internett og får varene kjørt dit hun er ‒ enten det er en bunt med stangselleri eller en ny kjole. Og når hun holder foredrag eller skal delta på en konferanse et eller annet sted i verden, foregår det ofte fra det toppmoderne tv-studioet hennes i Palo Alto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer