Kjærlighet:

Omprogrammer deg til kjærlighet med disse 7 rådene

Synes du at kjærlighet og relasjoner er vanskelig? Da kan det kanskje skyldes dine egne oppfatninger om kjærlighet.

KJÆRLIGHET: Synes du kjærlighet er vanskelig? Her får du 7 råd som kan hjelpe på veien. FOTO: NTB scanpix
KJÆRLIGHET: Synes du kjærlighet er vanskelig? Her får du 7 råd som kan hjelpe på veien. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Marie-Louise Bregendahl er coach og jobber spesielt med å få kvinner til å bryte ut av uhensiktsmessige kjærlighetsmønstre. Dette er hennes sju beste råd for å gjøre nettopp det.

1. Ta ansvar

Først og fremst må du begynne med å ta ansvar for dine egne følelser og handlinger. Mange har en tendens til å synes synd på seg selv og tro at det alltid er alle andre sin skyld. Det gjelder også i forholdet til det motsatte (eller samme) kjønn ‒ de skyver alltid ansvaret fra seg selv og over på den andre. Det kan for eksempel handle om å være sår fordi man er blitt dumpet 20 ganger. Men ta en titt på deg selv i speilet. I stedet for å gå ut og finne en ny kjæreste neste gang du blir dumpet, kan du kanskje heller stoppe opp og tenke litt over hvilket ansvar du selv har i situasjonen.

2. Finn mønsteret ditt

Alle mennesker har med seg noen mønstre fra barndommen. Disse er viktige for hvordan vi handler i kjærlighetsrelasjoner. Hvis du for eksempel har vokst opp med en opplevelse av at moren din prioriterte søsteren din, kjæresten sin eller jobben sin høyere enn deg, er det typisk at du gjentar dette følelsesmønsteret og finner en partner som ikke prioriterer deg, og som alltid har noe som er viktigere enn deg: barn fra tidligere forhold, jobb, trening og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer