Linn Elise Goos Rølvåg:

Oppfordringen «Kvinner, lag mange barn», fikk det til å krølle seg innvendig for Linn Elise

– Vi har en jobb å gjøre for de barna som allerede lever, forteller 36-åringen.

FOTO: Kristin Aafløy Opdan
FOTO: Kristin Aafløy Opdan Vis mer
Publisert

På fritiden makser hun adrenalin-kvoten ved å henge i paraglider over fjelltopper, gå på ski til Sydpolen og reise jorda rundt uten en plan. På jobb redder hun folk opp fra havet og lærer opp framtidige flygere ved Luftforsvarets flygeskole.

Å spise utfordringer til frokost er Linn Elise Goos Rølvågs (36) mantra. Og etter at hun vant realityserien «Anno» på NRK i 2017, er hun blitt vant til at folk hun går forbi, kan finne på å se spørrende på henne. «Har jeg hilst på deg før?»

– Jeg hører hjemme i bevegelse. Jeg er nysgjerrig og trives midt i en skvis med å løse en umulig oppgave, på reisefot til et nytt sted og når jeg lærer nye ting. Det er da jeg virkelig er i sonen, sier Linn Elise.

Hun har nettopp fylt 36 år og er i ferd med å bli frigitt fra sine 12 år med bindingstid som helikopterpilot i Forsvaret. Hun har «rulet» himmelen med full kontroll over 10 tonn stål og kommet susende som en reddende Sea King-engel når folk er på sitt aller mest sårbare. I femten år har hun fått stå i stram givakt for fedrelandet.

– Det var det jeg ville gjøre, og plikttjenesten har vært en trygghet for meg, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer