Anja Johansen

Opprettet «Spleis» for å hjelpe familier med strømregningen før jul

- Det handler om å bruke plattformen min til noe jeg ser på som livsviktig, sier infuenser Anja Johansen (35) til KK.

ANJA JOHANSEN: Influenser Anja Johansen og ektemannen Lavrans Solli. FOTO: Se og hør
ANJA JOHANSEN: Influenser Anja Johansen og ektemannen Lavrans Solli. FOTO: Se og hør Vis mer
Publisert

Influenser Anja Johansen (35) har i år startet en innsamlingsaksjon på plattformen Spleis, i håp om å samle inn penger til trengende familier som trenger hjelp med å dekke strømregningen.

Til KK forteller Anja bakgrunnen for initiativet, som kommer nå som juletiden er rett rundt hjørnet - og dermed ekstra store utgifter for mange.

- Det handler om å være et medmenneske, og bruke plattformen min til noe jeg ser på som livsviktig for veldig mange nå fremover mot jul.

INNSAMLINGSAKSJON: Influenser Anja Johansen har på eget initiativ opprettet en Spleis, for å samle inn penger til familier som trenger hjelp med strømregningen nå før jul. FOTO: Skjermdump / Spleis
INNSAMLINGSAKSJON: Influenser Anja Johansen har på eget initiativ opprettet en Spleis, for å samle inn penger til familier som trenger hjelp med strømregningen nå før jul. FOTO: Skjermdump / Spleis Vis mer

Tung julehøytid for mange

Anja mener at det bare skulle mangle at når hun har en plattform, som når ut til mange, skulle det bare mangle at hun bruker den til et formål som dette.

- Julen er spesielt tung for veldig mange, og nå som hverdagen generelt har blitt veldig mye dyrere tenker jeg at denne spleisen skulle bare mangle! sier hun engasjert.

I begynnelsen av september i år giftet Anja Johansen og tidligere svømmer Lavrans Solli (30) seg etter ni år som kjærester. Paret har døtrene Frøya (8) og Maud (3).

- Har du og familien selv følt på den pågående strømkrisen?

- Vi ser at tallene er høyere på regningen, men vi er heldige og takknemlige for at vi har en leiligheten som generelt er varm, og som gjør at vi trenger lite oppvarming, forklarer tobarnsmoren.

MOTEPROFIL OG INFLUENSER: Anja Johansen har mange følgere på sin Instagram-plattform, og vil bruke den til å hjelpe mennesker som trenger ekstra økonomisk støtte i den kommende juletiden. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MOTEPROFIL OG INFLUENSER: Anja Johansen har mange følgere på sin Instagram-plattform, og vil bruke den til å hjelpe mennesker som trenger ekstra økonomisk støtte i den kommende juletiden. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Anja har satt seg et Spleis-mål på 20 000 kroner, men blir glad på vegne av de som trenger det om det samles inn mer.

- Kommer det mer er det utrolig flott, men jeg vet at vi alle kjenner på hverdagens prishopp, derfor er det ingen skam å ikke ha mulighet til å bidra heller. Det har man selvfølgelig forståelse for!

- Hvordan finner du de som skal motta økonomisk hjelp fra Spleisen?

- De som ønsker kan sende meg en mail. Kommer det mange søknader inn, må jeg dessverre velge. Det er ingen god følelse å måtte velge den ene og ikke den andre, men noen har det virkelig ikke bra, har mange barn, det er sykdom og lignende. Jo mer jeg får inn, jo flere kan jeg hjelpe, derfor jeg krysser fingrene.

Lov å prioritere seg selv og å si nei

Tobarnsmoren har over 36 000 følgere på Instagram-profilen sin, og deler stort og smått fra hverdagen med mann og barn. På plattformen har hun også gitt uttrykk for at hun elsker julehøytiden, og at hun gleder seg mye til førjulstiden.

Likevel erkjenner hun overfor KK at det kan bli for mange forventninger og krav rundt julen. Derfor valgte ekteparet å feire julaften alene med døtrene i fjor.

- Det var fordi at jeg var på et sted i livet mentalt der jeg ikke klarte å gi av meg selv til de rundt. Jeg føler veldig ofte at julen kan bli preget av et pres om at « er vi glade», « skal vi kose oss» og « skal alle være sammen». Det blir et press om at alle skal ha det så sinnsykt koselig og fett.

PRIORITERE SEG SELV: Anja Johansen har med årene lært seg at det er lov til å si nei, og å prioritere seg selv og sine nærmeste i den travle julehøytiden - og ellers i året. Her med en av døtrene under en familietur. FOTO: Privat
PRIORITERE SEG SELV: Anja Johansen har med årene lært seg at det er lov til å si nei, og å prioritere seg selv og sine nærmeste i den travle julehøytiden - og ellers i året. Her med en av døtrene under en familietur. FOTO: Privat Vis mer

Mye av dette oppstår også nettopp på sosiale medier.

- Alle skal vise hvor sosiale de er, hvor mange de er venner med og sånne ting. Jeg har kommet dit i livet at jeg rett og slett driter i det. Jeg er alene om jeg vil, er med de som gir god energi, og har ingen dårlig samvittighet for at jeg velger det som er riktig for meg, sier hun ærlig.

Med årene har hun lært seg å prioritere seg selv og sine nærmeste i den travle julehøytiden, fremfor å proppe kalenderen full meg gjøremål hun hverken har tid eller overskudd til å gjennomføre.

- For det er faktisk helt innafor å tenke på seg selv, trappe litt ned, sitte i «joggis» med take away, ikke ha hele kalenderen full og faktisk nyte desember og julen, sier tobarnsmoren til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer