Oreokake

Oreo ostekake

Oreokjeks finner du i så godt som alle matbutikker. Kaken kan du lage flere dager på forhånd. Den er mektig, så den rekker til mange.

Oreo ostekake
Publisert
Sist oppdatert

(ca. 10 porsjoner)

Bunn:

250 g Oreo sjokoladekjeks100 g smeltet smør

Ostekrem:

 2 plater gelatin400 g kremost for baking (2 beger)3 dl fløte100 g sukker1 ts vaniljesukker200 g smeltet hvit sjokolade100 g Oreokjeks

Pynt:

100 g smeltet melkesjokolade rosa kuler eller annen pynt

1. Legg bakepapir i bunnen av en form, 22 cmi diameter.

2. Kjør kjeks til smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeks­blandingen jevnt utover bunnen av formen og sett til avkjøling.

3. Legg gelatinplater i kaldt vann.

4. Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukkeri en bolle og pisk det sammentil en glatt og myk krem.

5. Løs gelatin i litt kokende vann og rør den inn i ostekremen. Rør raskt inn hvit sjokolade, som er smeltet over vannbad.

6. Grovhakk resten av kjeksen og vend den inn i ostekremen. Hell ostemassen over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer