Organdonasjon:

Organene var på vei da Julie (38) døde

- Etter at Julie fikk diagnosen, hadde jeg aldri mobilen mer enn 30 centimeter fra meg. Jeg var livredd i ti år, sier moren Ann.

TAPPER: – Julie ville aldri vise hvor redd og ensom hun følte seg. FOTO: Astrid Waller
TAPPER: – Julie ville aldri vise hvor redd og ensom hun følte seg. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Ann Dahl orker ikke besøk hjemme, det er for vondt. Hun bor i leilighet med to soverom, det ene skulle vært datterens besøksrom. Julie Bianca Dahl fikk bare sove der én natt.

KK møter Ann på kafé et par holdeplasser fra Anns bolig. Hun forteller at hun og Julie ofte stakk innom en kafé for å ta en kaffe og prate litt i en travel hverdag, og at det var ved en slik anledning hun første gang fikk høre at Julie ikke følte seg bra. Mer om det senere.

Opptatt av de svakeste i samfunnet

Hvem var Ann før Julie kom til verden? Ann gjorde seg tidlig bemerket på skolen ved å ta initiativ for å inkludere alle. Etter noen måneder i 10. klasse, valgte hun å reise til Tyskland for å jobbe på barnehjem, eller babyhotell, som det ble kalt.

– Jeg var 16 år og fikk for første gang virkelig merke diskriminering, sier Ann med ettertrykk.

– Rike foreldre betalte godt, og babyene deres fikk den beste forpleining. Babyer av prostituerte mødre fikk kun det aller mest nødvendige av mat og stell. Jeg brukte mesteparten av fritiden min på disse barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer