Fisk med krutt i. Passer både til hverdag og fest.
RedaksjonenC
Publisert Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud
(Til 4 personer) 2 ss limesaft, pluss båter til servering 2 ss fiskesaus 2 ss sukker 1 rød chili 2 mango 4 stykker ørretfilet à 100 g 1 dl ferske, hakkede korianderblader 0,5 dl ferske, hakkede mynteblader 0,5 dl hakkede makadamianøtter/mandler
Snitt chilien, skrap ut frøene og finhakk. Ha limejuice, fiskesaus, sukker og chili i et glass med lokk. Shake it! Skrell mangoen og grovrasp den på et rivjern. Ha det i en bolle sammen med dressingen. Ha litt vann i en kjele, kok opp og legg i ørretfiletene. Har du en dampkjele, bruker du den. Sett ned varmen slik at det ikke koker mer og la filetene ligge i 5 minutter. Bland urtene i mangosalaten. Server med ristede nøtter og limebåter.