Ostekake

Ostekake- drømmer

Ostekake er noe av det beste i verden! Her får du 4 ekstra fristende varianter, som du kommer til å elske!

Ostekake- drømmer
Publisert
Sist oppdatert

Bakt amerikansk ostekake(10 porsjoner)

Den klassiske amerikanske kaken ­stekes i ovnen og er ­alltid like god!

Bunn: 300 g digestivekjeks3 ss sukker125 g smeltet smør

Fyll: 400 g kremost naturell3 dl crème fraîche, original150 g sukker2 ts finrevet sitronskall1 ss vaniljesukker5 egg ½ dl sitronsaft

Pynt: 2 dl crème fraîche75 g melis200 g blåbær2 ts revet sitronskallfrisk mynte

Miks kjeks, sukker og smør i en food processor. Kle en lett smurt form, 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Ha smulene over i formen og press sammen. Sett bunnen kjølig.

Rør kremost og rømme med sukker, sitronskall og vaniljesukker. Pisk eggene i, et av gangen, med en mikser. Rør i sitronsaften. Fordel fyllet over kjeksbunnen, og stek kaken midt i ovnen ved 160° i ca. 1 ¼ time.

Avkjøl og sett kaken i kjøle­skapet i 4–5 timer, eller natten over. Rør crème fraîche med melis. Smør det over kaken. Skyll bærene og fordel dem over kaken. Pynt med sitronskall og mynte. Skjær kaken opp med en skarp kniv. Dypper du kniven i kokende vann, er det lettere å skjære fine stykker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer