Ostekake

Ostekake med kokos og bær

Ostekake med kokos og bær
Publisert
Sist oppdatert

Denne kakeoppskriften er hentet fra Allers-boken «Ostekaker», som er i salg på Allerbok.no.

Bunn:

250 g digestive kjeks
50 g kokosmasse
50 g smeltet smør

Fyll:

9 plater gelatin
1 ½ dl sukker
300 g (1 beger) cottage cheese
kokende vann
5 dl friske eller halvtinte bær (f. eks bringebær, blåbær, jordbær)
2 dl kremfløte

1. Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform.

2. Ha kjeksen i en food processor og kjør til det blir en fin masse.

3. Rist kokosen i en tørr stekepanne til den er lett gyllen. Rør hele tiden da den blir fort brun. Avkjøl kokosen.

4. Tilsett smeltet smør og kjør til det hele er godt blandet. Til slutt tilsettes den avkjølte kokosen.

5. Ha massen i formen og klem den jevnt utover i formen. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder resten av kaken.

6. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. 7. Ha cottage cheese og sukker i en food processor og kjør til det blir en jevn masse. Tilsett halvtinte eller friske bær i cottage cheesen.

7. Smelt de oppbløtede gelatinplatene i ½ dl kokende vann. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen.

8. Visp fløten til luftig krem og bland den forsiktig med ostekremen. Kremen kan gjerne være marmorert.

9. Hell osteblandingen i formen og sett kaken kjølig i ca. 4 timer til kaken er stivnet.

10. Pynt med friske bær, eventuelt litt krem.

Oppskriften er hente fra boka "Ostekaker" (se bildet under). Boka er i salg på nettet på Allerbok.no.

Ostekake med kokos og bær

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer