Ostekake

Ostekake med lemon curd

Ostekake med lemon curd
Publisert
Sist oppdatert

Denne ostekaken er dekket med lemon curd, som er et sitronsmør. Lemon curd kjøper du ferdig på glass i butikken.

(ca. 10 biter)

Bunn:◗ 14 digestive kjeks, ca. 200 g◗ 100 g smeltet smør

Fyll:◗ 4 gelatinplater◗ 400 g kremost naturell◗ 2 dl tyrkisk yoghurt eller matyoghurt◗ 1–1 ¼ dl melis◗ revet skall og saft av 1 sitron

Pynt:◗ ca. 1 dl lemon curd◗ ca. 1 dl bringebær◗ revet sitronskall

1. Knus kjeksen i en food processor og tilsett smøret. Kjør til alt er blandet. Fordel massen i en form med løs kant, og legg gjerne bakepapir i bunnen. La dette stå kaldt.

2. Legg gelatinplater i kaldt vann i minst 7 minutter. Pisk sammen ost, yoghurt og melis. Tilsett sitronskallet.

3. Ta gelatinplatene opp og smelt i sitronsaften. Avkjøl til en tyktflytende konsistens. Bland den ikke altfor kalde ostemassen med gelatinoppløsningen. Hell alt i en form, ca. 24 cm. Sett kaken kaldt for å stivne i kjøleskap minst 2 timer.

4. Fordel et tynt lag lemon curd over kaken ved servering og pynt med bær, revet sitronskall og sitronmelisse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer